En Sıcak Konular

KEY hesapları için yeni yasa çıkarılıyor

20 Ekim 2009 17:05 tsi
KEY hesaplarının ödenmesinde, itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ve yasal süre olan 28 Haziran'dan sonra gönderilen listelerin kabul edilebilmesi için yeni yasa çıkarılması gerekiyor.

 Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesinde, itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ve yasal süre olan 28 Haziran'dan sonra gönderilen listelerin kabul edilebilmesi için yeni yasa çıkarılması gerekiyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hazine Müsteşarlığı, yeni yasanın hazırlanması için ilgili kurumlardan görüş istedi. İlgili kurumlardan bu konuda en kısa sürede görüş bildirmesi istenirken, daha sonra hazırlanan taslak, Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Taslak, Bakanlar Kurulu'nda uygun bulunursa TBMM'ye gönderilecek.

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesine ilişkin kanun uyarınca, ilgili kurumların, ödeme listelerine itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan yeni listeleri 28 Haziran'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne iletilmesi gerekiyordu. Ancak, SGK bu listeyi 30 Temmuz'da iletti. Bazı kurumlarda 28 Haziran'dan sonra bu listeleri göndermeye devam etti.

Yasal süre sonunda çok sayıda kişiyi içeren listeler gelmesi üzerine, KEY Birimi, bu listelerin kabul edilip edilmemesi yönünde tereddüt yaşadı. Bu listelerin kabul edilmemesi halinde, sağlıklı listeler hazırlanması da mümkün olmadığı için, yapılan toplantılar sonucunda, listelerin kabulünü sağlamak için, listelerin teslim süresinin uzatılmasına yönelik yeni yasa çıkarılmasına karar verildi.

Hazine, yasanın içeriğine ilişkin başta SGK olmak üzere ilgili kurumlardan görüş istedi.

Hazine Müsteşarlığı yetkilileri, yasada süre uzatımı yanında, KEY listelerinin hazırlanmasında ve ödenmesinde yaşanan bazı operasyonel sorunların çözümüne ilişkin düzenlemeler olabileceğini belirtti.

Yetkililer, ödemelerin gecikmesi nedeniyle herhangi bir faiz ödenmesinin mümkün olmadığını vurgularken, listelerin hazırlanmasından sonra, sadece Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2008'e ilişkin temettü dağıtımı nedeniyle, ödeme tutarında çok küçük tutarlarda değişiklik olabileceğini belirtti.

Yasanın hazırlanması ve yeni ödeme zamanı konusunda zaman vermenin mümkün olmadığı vurgulanıyor.

Diğer taraftan KEY Birimi, elindeki listeler çerçevesinde hak sahiplerinin belirlenmesi ve ödeme listelerinin oluşturulmasına ilişkin çalışmaları sürdürüyor.

KEY ödemeleri sırasında, 1,2 milyondan fazla kişi SGK'ya itirazda bulunmuştu.

AA

 



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,958 µs