En Sıcak Konular

Ülük'ün ipliği pazara çıktı!

20 Ekim 2009 17:01 tsi
İzmir Barosu avukatlarından Tarcan Ülük bugün düzenlediği bir basın toplantısı ile yeni bir parti kuracağını açıkladı.

Partinin ismi ise oldukça ilginç, Ergenekon. Ergenekon Davası'ndan rahatsız olduğunu her fırsatta dile getirmekten geri durmayan Ülük, aslında kamuoyunun çok da yabancı olduğu bir isim değil.


SAVCI SARIKAYA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Avukat Tarcan Ülük ismini kamuoyu ilk olarak Şemdinli iddianamesini hazırlayan Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında yaptığı suç duyurusu ile duydu.

MUSTAFA FİLMİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Türkiye gündemini meşgul eden birçok olay sonrası Tarcan Ülük ismi ortaya çıkmış. Can Dündar`ın yönetmenliğini yaptığı ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran `Mustafa` filmi hakkında Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulunan isim de Ülük'ten başkası değil.

Hatırlanacağı üzere Mustafa filmi vizyona girdikten hemen sonra özellikle belli çevreler tarafından hem Can Dündar'a hem de filme yönelik bir linç kampanyası düzenlenmişti.

SİVİL ANAYASAYI HAZIRLAYAN BİLİM KURULUNA SUÇ DUYURUSU

Ülük'ün yaptığı suç duyuruları bununla da sınırlı değil. Türkiye'nin en büyük sorunlarından olan ve yıllardır bir kangrene dönüşmüş olan sivil anayasa tartışmalarında da yine Ülük ismi çıkyor karşımıza.

Tarcan Ülük, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`na verdiği dilekçede, Anayasa değişikliği için oluşturulan Bilim Kurulu`ndaki akademisyenlerin basında yer alan açıklamalarının, `anayasal düzeni yıkmak, devletin milleti ile bölünmez bütünlüğüne muhalefet` niteliğinde olduğunu iddia ediyor.

DERİN DEVLET OLUŞUMU İÇİNDE

Fakat Tarcan Ülük ismini hafızalara kazıyan olay ise; kamuoyunda YENGEÇ-2 operasyonu olarak bilinen ve 14'ü avukat 40 sanık hakkında açılan dava oldu. İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada sanık olarak yargılanan Ülük hakkında ileri sürülen iddialar yenilir yutulur cinsten değildi. Davada müşteki sıfatı ile ifade veren Vedat Orhan Çelenk isimli şahıs Ülük hakkında aynen şunları söylüyordu:

"Cezaevinde 10. Ağır Ceza Mahkemesi ile ilgili birçok davada rüşvet verildiğiyle ilgili dedikodular dolaşmaya başladı. Bunun üzerine ne yapacağımı şaşırdım. Bazı avukatlar bizden, rüşvet vermek için yüksek miktarda para istedi. Aksi halde tahliye olamayacağımı söyledi. Bu avukatlardan Tarcan Ülük, İzmir`de derin devlet gibi bir oluşum içine girdiklerini ve 1 milyon lira vermezsem tahliye olamayacağımı söylüyordu"

"Ülük, 'Duruşmanız şu tarihe kalacak` diyordu, mahkeme duruşmayı o tarihe bırakıyordu. `Babanıza uyarı verilecek` diyordu, mahkeme heyeti başkanı Korkut, `Mahkemede disiplinsiz davranıyor` diye babamı uyarıyordu. Biz de inandık. Ona Asım Korkut ile yemek yemesi gibi masrafları için 18 bin lira verdim. Daha sonra başka avukatlar da devreye girdi. Bizden heyete vermek için 1 milyon lira para istediler. Ben de bu olaylar üzerine ilgili yerlere şikayetlerimi yaptım. Son olarak Ahmet Erpek`e, gizli soruşturmacının sağladığı parayı verdik ve operasyon yapıldı"

SAMANYOLUHABER
 



Bu haber 1,161 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs