En Sıcak Konular

MHP Lokman Ayva'yı çıldırttı

20 Ekim 2009 15:33 tsi
MHP görme engelliler için "İki şahit şarttır" dedi, görme engelli Milletvekili Lokman Ayva bu karara isyan etti.

MHP özürlülerin yapacağı resmi işlemlerde iki şahit bulundurulması önerisi getirdi. Meclisin tek görme engelli milletveli Lokman Ayva isyan etti...
"Milyonlarca insanın hayatını etkileyecek yasalara milletvekili olarak imza atıyorum bankadan üç kuruş parayı çekemeyecek miyim?"

Ekonomik ilişkileri düzenleyen Borçlar Kanunu TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. MHP verdiği bir önerge ile görme özürlü vatandaşlara yapacakları resmi işlemlerde iki şahit bulundurma zorunluluğu istedi. Meclisin tek görme engelli milletvekili Lokman Ayva konu ilgili düşüncelerini İNTERNETHABER'e anlattı.

Daha önceki kanunda olan ancak tepkiler üzerine kaldırılan bu düzenlemenin yeniden getirilmek istenmesi görme özürlülerin tepkisi çekti. Kanunun imza başlıklı 15'inci maddesinde yapılmak istenen değişikliğe görme özürlüler yaşamı zorlaştıracağı için eleştiriyor. En büyük tepki ise AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'dan geldi.

Meclisin tek görme engelli milletvekili olan Lokman Ayva MHP'nin bu önergesine itirazlarını şöyle ifade etti: "Nasıl gören insanlar muhtevasına bakmadan veya bir başkasına danışarak istediği kağıdı imzalıyor,
biz de bir kağıdı birine okutarak ya da önceden braille halde veya kasete okutarak metni okuyalım ya da aynen görenler gibi güveniyorsak okutmadan imzalayalım. Ama bunun tercihini biz yapalım. Bizim adımıza başkaları karar vermesin."

"BEN VEKİL OLARAK İKİ ŞAHİTLE Mİ GEZECEĞİM?"

Görme engelli vatandaşların imza atmadan önce metinde ne yazdığını bilmeleri ve bildiklerini ispatlamalarını gerektiren bu uygulama da şahitlerin de hiç bir şekilde akraba ya da iş ilişkisi içinde olduğunuz insanlar olmaması gerekiyor.

Bu uygulamanın bizi dünyada küçük düşüreceğini  söyleyen Ayva "Milletvekili önerge, yoklama pusulası, karar imzalıyor. O zaman benim bunları iki şahitle yapmam gerekecek. Aynı şekilde kör öğretmen ders defterini imzalarken, dernek yönetim kurulu üyesi dernek karar defterini imzalarken kısaca bankadan, buzdolabına, cep telefonundan lokantada kredi kartı işlemine kadar her yerde iki şahit gerekecek. Biz kendi ülkemizde bu gibi bir düzenlemeden dolayı işkence çekmiş oluruz. Bize yazık değil mi? Peki bunu kimler istiyor? Bu sorunları yaşamayacak kişiler istiyor." dedi.

AYVA'DAN MHP'YE ÇAĞRI

MHP'nin bu konuyla verdiği önergenin kendisine tam bir sürpriz olduğunu vurgulayan Lokman Ayva İNTERNETHABER aracılığıyla çağrıda bulundu.

Ayva, yaptığı çağrıda; "MHP, Türkiye'yi özürlülere dar edecek girişimlerden vazgeçsin. Ben MHP'nin kendi geleneğine de bunun aykırı olduğunu düşünüyorum. Benim için ciddi bir sürpriz olmuştur. Körlerle ilgili kuruluşlarda büyük bir infial oldu. MHP son açıklamalarında biz arzu etmiyorsak bu kanunun değişiminde engel olmayacaklarını açıkladılar. Bu nokta da onlara teşekkür ediyorum ve gereğini yapmalarını bekliyorum." dedi.


ÖZÜRLÜLERDEN MECLİS BASKINI

Federasyon ve konfederasyon temsilcileri bugün Meclis'te grupları ziyaret edecekler. Konuyla ilgili olarak Lokman Ayva'nın da mecliste gündem dışı bir konuşma yapması bekleniyor.

internet haber



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs