En Sıcak Konular

Paris'te PKK'ya baskın

20 Ekim 2009 13:19 tsi
Paris'te PKK'ya baskın Fransız polisi, başkent Paris'te terör örgütünün merkezini bastı. Baskında evraklara el konuldu, bazı kişiler gözaltına alındı...

Paris'in 10. mahallesinde terör örgütünün merkezi olarak faaliyet gösteren "Ahmet Kaya Kültür Merkezini" basan polis, bazı evraklara el koydu ve bazı kişileri gözaltına aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Paris'e iki hafta önce yaptığı ziyaret sırasında görüştüğü Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, terörle mücadele konusunda Türkiye'ye tam destek verdiklerini belirterek, terör örgütünün Fransa topraklarındaki faaliyetlerini daha fazla kontrol altına alacakları sözünü vermişti.

Fransa Seven'i iade edecek mi?

Geçen yıl sahte pasaportla Ermenistan'a kaçmak isterken İtalya'da yakalanarak Fransa'ya iade edilen terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki "gizli kasası" olarak bilinen Nedim Seven'in, Türkiye'ye iadesiyle ilgili duruşma yarın Paris mahkemesinde yapılacak.

Nedim Seven ve diğer 7 terörist hakkında Fransa'da işledikleri suçlarla ilgili yargılamanın ise daha sonra başlaması bekleniyor. Fransa'da Haziran başından itibaren yakalanan terör örgütü mensubu sayısı 40'a ulaşırken, Türkiye, Paris'te tutuklanan terör örgütü üyelerinin iadesi için Fransa'ya resmen talepte bulunmuştu.

Zorla para toplayan 9 PKK'lı yakalandı

Fransız antiterör timleri, bu ülkede yaşayan Kürtlerden zorla para toplayan terör örgütü PKK mensubu 9 kişiyi yakaladı.

Le Luc ve Vidauban kentlerinde bulunan işyeri sahiplerinin şikayetlerini değerlendiren Fransız antiterör timleri, zanlıları takibe alarak geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi.

Operasyonda Yasin K., Köksal D., Ahmet B., Refik D., Mahsun T., Hasan N., Nadir Ç., Sedat Z. ve Abdullah M. adlı terör örgütü mensupları gözaltına alındı.

Yakalanan PKK'lıların "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne mali destek sağlamaya yönelik olarak haraç almak" suçlarından mahkeme önüne çıkarılacakları bildirildi.

Teröristlerin evlerinde çok sayıda yasaklı örgütsel doküman ile haraç ve uyuşturucudan sağlandığı öne sürülen yüklü miktarda paranın ele geçirildiği kaydedildi.

PKK'nın finansman ve kadro teminine yönelik faaliyetlerini yakın takibe alan Fransız polisi, 1993 yılından itibaren Fransa'da faaliyetleri yasaklı olan terör örgütüne yönelik çok sayıda operasyon düzenledi.

Fransız antiterör polis ekiplerince başkent Paris'te gerçekleştirilen bir dizi operasyonda, aralarında bir derneğin başkanı D.Y'nin de bulunduğu 6 PKK'lı tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Geçen ay Paris Çocuk Mahkemesi, terör örgütü mensubu Bozan Mintaş hakkında, reşit olmadığı dönemde Fransa'da işlediği "terör" suçu nedeniyle "tutuklama emri" çıkartarak, 18 ay hapis cezası vermişti.



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,737 µs