En Sıcak Konular

Bahçeli'den Azerilere; MHP'yi bekleyin

20 Ekim 2009 12:29 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor... Bahçeli'nin gündeminde Azerbaycan'da şehitlikte indirilen Türkiye bayrakları var. Bahçeli Azerileri uyardı 'MHP iktidarını bekleyin' dedi...

Partisinin grup toplantısında, Ermenistan’la imzalanan protokolden sonra Azerbaycan'da yaşanan gelişmelere değinen MHP lideri Devlet Bahçeli, Azerbaycan'daki Türk şehitliklerinden Türk bayraklarının indirilmesini eleştirdi.

Türk bayrağının Azerbaycan bayrağı ile aynı gönderde sonsuza kadar dalgalanması gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, Türkülüğün ortak sorunlarının Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarında çözüleceğini ve yapılan yanlışların da telafi edileceğini söyledi.

ALİYEV VE AZERİLERE BAYRAK UYARISI

“Milletimizin ve partimizin bayrak konusundaki hassasiyeti ortadayken, haklı ve meşru tepkilerin boyutunu aşan bir öfkenin Azerbaycan yönetimine hakim olduğu görülmektedir. Özellikle medyaya yansıyan şekliyle Bakü'de Şehitler Hıyabanı'nda bulunan Türk şehitliğindeki Türk bayraklarının kaldırıldığına dair haberler Anadolu Türklüğünü derinden üzmüş ve incitmiştir.” diyen Devlet Bahçeli, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'e ve Azeri halkına uyarıda bulundu.

Bahçeli şunları söyledi: Ne üzücüdür ki, Ermenistan’ı kazanmak uğruna Azerbaycan’ı kaybetmeyi göze alan AKP zihniyeti bu kardeş ülke ile olan ilişkilerimizi çok tehlikeli bir yola sokmuştur. Protokollerin imzasıyla yaşanan gerilime, geçtiğimiz hafta yapılan Türkiye-Ermenistan futbol müsabakasında, Azerbaycan bayrağının AKP zihniyetince yasaklanması da eklenince Azeri kardeşlerimizde tepkilerin had safhaya ulaştığı anlaşılmaktadır. Milletimizin ve partimizin bayrak konusundaki hassasiyeti ortadayken, haklı ve meşru tepkilerin boyutunu aşan bir öfkenin Azerbaycan yönetimine hakim olduğu görülmektedir. Özellikle medyaya yansıyan şekliyle Bakü'de Şehitler Hıyabanı'nda bulunan Türk şehitliğindeki Türk bayraklarının kaldırıldığına dair haberler Anadolu Türklüğünü derinden üzmüş ve incitmiştir.

"AY YILDIZLARI ŞEHİTLİĞİE AKP DİKMEDİ"

AK Parti Hükümeti’nin Azerbaycan’ı kandırdığını da söyleyen Bahçeli, Azerbaycanlılara şöyle seslendi: “Hükümetin Ermenistan’la yakınlaşmasındaki üslup, seviye ve yöntem hepimizi olduğu gibi sizleri de öfkelendirmiş olabilir. Bu konuda yapacağınız eleştirilerin ve göstereceğiniz tepkilerin, mensubu olduğumuz Türk milletinin mukaddesatına saygıyı esas alması şarttır. Üstelik bu tür bir tepki şekli ve milli hassasiyetleri aşan itici tavır iki kardeşin arasını açmak isteyenlerin de ekmeğine yağ sürecektir. Türkiye’nin Ermenistan’la imzaladığı protokollerin keyfiyeti bugün iktidarı elinde tutan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne aittir. Türk milletinin tamamının iradesini ve duygularını yansıtmaz. Türkiye ve Türk kamuoyu AKP zihniyeti ve kadrolarından ibaret değildir. Bu hükümet ve ilkesiz kadrolar bugün belki vardır, ama yarın olmayacaktır. Onların yapacakları yanlışlar, milletimizin gelecekteki ilişkilerini ve dostluğunu bozmamalıdır. Türk milleti, eşsiz sağduyusu ile Azerbaycan Türklüğünün yanındadır. Karabağ meselesini savunmuş, Azerbaycan bayrağını bağrına basmış ve dalgalandırmıştır.”

SORUNLAR MİLLİYETÇİ HAREKET İKTİDARIN ÇÖZÜLECEK

“Azerbaycan Türklüğünden, başta Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev olmak üzere bütün siyasi partilerden ve yetkililerden bu vahim hatayı derhal telafi etmelerini bekliyorum.” Diyen MHP lideri sorunların MHP iktidarında çözülüp yapılan hatalarının telafi edileceğini ifade etti. Bahçeli şunları kaydetti:

Bu itibarla, ecdadımızın yadigârı olan al bayrağımızın hatıralarına saygı gösterilmesi hepimizin dileği ve mecburiyetidir. O ay yıldızları şehitliğe diken AKP zihniyeti değildir ki, AKP’nin yaptığı hata, düştüğü zillet, ay yıldızımıza mal edilsin ve bir nezaketsizliğin vasıtası olsun. Bu konuda yaşanan haklı öfkenin, diplomatik alana yöneleceğine, bizleri “bir millet” yapan değerleri incitmekten uzak durulacağına inanıyorum. Hıyaban Şehitliği bir tarafta 91 yıl önce Azerbaycan`ın bağımsızlığı için savaşan Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu`nun, diğer tarafta ise Hocalı`da 1918`de, Karabağ`da 1990`da katledilen Azerbaycan Türklerinin şehitlerini kucaklamaktadır ve bizim için çok önemlidir. Azerbaycan Türklüğünden, başta Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev olmak üzere bütün siyasi partilerden ve yetkililerden bu vahim hatayı derhal telafi etmelerini bekliyorum. Ay yıldızlı al bayrağımız ile mavi kırmızı ve yeşil Azerbaycan bayrağı aynı gönderde sonsuza kadar dalgalanmalıdır. Unutmasınlar ki, Türklüğün müşterek sorunları tam bir dayanışma ile Milliyetçi Hareketin iktidarında çözülecek ve geride kalan bütün yanlışlar mutlaka telafi edilecektir. Ve böylesi bir yönetim gücü ile muazzam bir coğrafyaya yayılmış muhteşem kudret hak ettiği mevkiiye yükselecektir.

(Haber 7)



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,116 µs