'yasa dışı dinleme' baskını | " /> 'yasa dışı dinleme' baskını | "/>

En Sıcak Konular

Aydınlık'a 'yasa dışı dinleme' baskını

20 Ekim 2009 08:46 tsi
Aydınlık'a 'yasa dışı dinleme' baskını  
Dün Aydınlık Dergisi ve Ulusal Kanal'da yapılan aramanın nedeni belli oldu...

Ergenekon soruşturması kapsamında dün Aydınlık Dergisi ve Ulusal Kanal'da arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aramaların ardından Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ve Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akaya'yı gözaltına aldı.  
 
Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi'nin yanı sıra gözaltına alınan şahısların evlerinde de arama yapıldı. Arama, 'Başbakan Tayyip Erdoğan'la KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasındaki görüşmelerin Ergenekon terör örgütü tarafından tespit edilerek servis yapıldığı' gerekçesine dayandırıldı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından Dost Tarikatı davası ile ilgili hazırlanan raporda Ergenekon sanıklarından Atilla Uğur'un Başbakan Erdoğan'ı 2004 yılında dinlettirdiği iddiaları yer almıştı.

Aydınlık Dergisi, 13 Ekim tarihinde yayınlanan son sayısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında 2004 yılında yapılan bir telefon görüşmesinin dökümlerini yayınladı. Derginin kapak dosyasında Başbakan Erdoğan'ın KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için "O artık bitmiştir", "Muhatap olmaktan bile çıkmıştır" dediği iddia ediliyor. Konuşma kayıtlarının İşçi Partisi'ne ulaştırıldığı ve montaj olma ihtimaline karşı uzmanlar tarafından incelendiği belirtildi.

Dergide yer alan konuşmanın doğru olup olmadığı kesinlik kazanmadı; ancak bir başbakanın telefon görüşmesinin yayınlanması Ergenekon'un 'dinleme cihazları' iddiasını yeniden gündeme getirdi. Ergenekon yapılanmasının, güvenlik birimlerinin kullandığı teknolojiden daha gelişmiş dinleme cihazlarını edinmek için harekete geçtiği dile getirilmişti.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan Dost Tarikatı lideri İhsan Güven'in öldürülmesi ile ilgili rapor Ergenekon soruşturmasının tutuklu sanıklarından Atilla Uğur'un, Levent Ersöz'ün bilgisi dahilinde Başbakan Erdoğan'ı dinlediğini ortaya çıkarmıştı. Raporda yer alan iddialara göre Atilla Uğur, hükümet üyelerinin telefonlarını yasadışı dinleterek, elde edilen bilgileri Şener Eruygur ve Levent Ersöz'e aktarmış.

Başbakan Erdoğan'ın Talat'la yaptığı telefon görüşmesinin, Atilla Uğur ve Levent Ersöz'ün görev yaptıkları ve hükümet üyelerini dinlettikleri 2004 yılında gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

zaman



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,654 µs