düello çağrısı | " /> düello çağrısı | "/>

En Sıcak Konular

Savcıdan düello çağrısı

20 Ekim 2009 08:38 tsi
Savcıdan düello çağrısı 
Veli Küçük, Taner Ünal ve Ahmet Cinali’nin tekzip yayınlatmak için yanına geldiğini belirten Ali Çakır “Şamil Tayyar ile de canlı yayında yüzyüze tartışmak istiyorum” dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilere açılan 2 bin 407 soruşturmadan bin 566’sının altına imza atan Bakırköy Basın Savcısı Ali Çakır, son günlerde hakkında çıkan haberlerle ilgili Star’a konuştu. Hakkındaki iddiaların hepsini kabul eden ancak sebeplerinin farklı olduğunu belirten Savcı Çakır, açtığı dava ile 1 yıl 3 ay hapis cezası almasına neden olduğu Star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar’la da televizyonda canlı yayında tartışmak istediğini söyledi. İşte, çiçeği burnunda noter, eski savcı Çakır’ın, İstanbul’dan ayrılmadan önce Star’ın sorularına verdiği cevaplar:

KÜÇÜK’Ü İHTİYACI OLAN BİRİ İÇİN ARADIM

• Ergenekon sanığı Veli Küçük’ün ajandasında adınız yer alıyor. Küçük’ün notunda ortaklık kuracağınıza dair ifadeler var. Notlar doğru mu?

Veli Küçük sadece 3-4 kez tekzip başvuruları nedeniyle yanıma geldi. Hasan Çetin denilen kişi borç harç geçinen, kendini çok zor geçindiren bir esnaftır. Güvenlik kameraları satıyordu. Bir gün ‘Abi Stratejik Güvenlik’e de cihaz satmak istiyorum. Oranın sahibi Veli Küçük. Sen tanıyorsun, söyleyebilir misin’ dedi. Ben de yardımcı olmak için Veli Küçük’ü aradım, böyle böyle dedim. Veli Küçük bir gün de Nusaybin’de görev yaptığı dönemden tanıdığı Oluç Güler adlı bir savcıyla beni yemeğe davet etti. Daha sonra aramadı, yemek de yemedik.

TARTIŞTILAR, DIŞARIYA ÇIKARTTIM

• Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGBH) Başkanı Taner Ünal’ın yanında İpek Çalışlar’ın ifadesini aldığınız gündeme geldi.

Taner Ünal o dönem hakkındaki haberleri tekzip etmek için yanıma gelmişti. O gün İpek Çalışlar avukatıyla beraber gelerek, ifade vermek istediğini söyledi. Ben de kendilerine davasının açıldığını ve dolayısıyla ifadeyi mahkemede vereceğini izah ettim. Daha sonra Topal Osman konusu açıldı. Atatürk’e hakaret mevzuları ortaya çıkınca da ikisi tartışmaya başladılar. Birbirilerini cahillikle, ukalalıkla suçlamaya başlayınca ortamın gerildiğini gördüm ve kapıyı açtım ve onları dışarı çıkardım.

VALİNİN KİM OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM

• VKGBH Başkan Yardımcısı Ahmet Cinali’nin telefonundan yaptığınız bir görüşmede, ‘’Mevkutelerin canına okuyoruz” dediğiniz vali kim?

Cinali, yine gazetelerde tekzip yayınlamak için yanıma gelmişti. Daha sonra bir yerde karşılaştık. Biraz alkollüydü ve telefonda biriyle ‘valim’ diye konuşuyordu. Aniden telefonu bana verdi. Ben de ‘valim’ diye hitap ettim. Konuşmamın tamamını hatırlamıyorum. Aradan yıllar geçti. Nerenin valisi olduğunu bile bilmiyorum. OHAL’den falan söz etti. Sanırım OHAL valisi ama ismini bilmiyorum.

YARSAV ÜYESİYİM AMA AKTİF DEĞİLDİM

• YARSAV üyesi misiniz?

Üç yıl önce AB standartlarında hakim ve savcıların mesleki örgütü olarak ortaya çıktığında, meslek dayanışması ve sendikal anlamda YARSAV’a üye oldum. İlk ay aidatımı da ödedim. Daha sonra YARSAV politik demeçlerde bulununca aktif üyeliğimi düşürmedim ama destek de olmadım. Aidatları da ödemedim. Zaten artık emekli olduğumdan üyeliğim de tamamen iptal olmuştur. YARSAV için söylemiyorum ama benim kişisel görüşümü sorarsanız hakim ve savcılar politik demeçler vermemeli. Politika dışında meslek ve onurlarını ilke edinmeliler.

CANLI YAYINDA TARTIŞMAK İSTİYORUM

• Basında hakkınızda çıkan haberler nedeniyle dava açmayı düşünüyor musunuz?

Tabiî ki düşünüyorum. Hem tazminat hem de ceza davası açacağım. Evrakları hazırladım. Bu arada Şamil Tayyar ile de canlı yayında tartışmak istiyorum. Buradan ona sesleniyorum, gelsin bir tartışma programında herkesin önünde yüz yüze konuşalım.

Tarafsız olmadığını gösterdi

Star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Ali Çakır’ın ‘telyevizyonda tartışma’ çağrısına olumlu cevap verdi. “Ergenekon sürecinde düello davetlerine artık alıştım. Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen de beni düelloya çağırmıştı... Şimdi de gazetecilere açılan Ergenekon davalarının rekortmen savcısı Ali Çakır...” diyen Tayyar, şöyle konuştu: “Savcı bu açıklamasıyla Ergenekon üzerine giden gazetcileri rakip ve düşman olarak gördüğünü itiraf etmiştir. Hukuk adamına yakışmayan bir açıklamadır. Ama blöfünü görüyorum. Kendisiyle istediği yerde tartışmaya hazırım. Hakkında çok sayıda dava açtığı bir gazeteciye meydan okuması bile başlı başına bu savcının taraf olduğunu ortaya koymuştur. Savcı tarafsızlığını yitirmiştir. Dostu Veli Küçük’e güvenerek düello çağrısında bulunuyorsa yanıldığını görecektir.”

Çakır’ın açtığı haksız davalarla hukuk tarihine geçtiğini belirten Şamil Tayyar, “Savcımız ‘hakim ve savcılar politika dışında meslek ve onurlarını ilke edinmeliler’ diyor. Keşke Ergenekon sürecinde bu sözünü sürekli hatırlayabilseydi. Çünkü, açtığı davaların birçoğunda ortaya koyduğu gerekçeler hukuki referanslardan ziyade kötü destanlara dayanmaktadır ve politik görüşler içermektedir” diye konuştu.

Medyanın merkezi Bakırköy

Ergenekon soruşturmasıyla ilgili haberlerine yönelik gazetelere iki bini aşkın dava açıldı. Bunlardan bin 566’sı sadece Bakırköy savcılığından. Bu rakam biraz abartılı değil mi?

• Basın savcısının görevinin nasıl olduğunu insanlar bilmiyor. Ergenekon savcıları , Emniyete ‘gizliliği ihlal’ ihbarında bulunuyorlar. Polisin bu konuyla ilgili düzenlediği evraklar savcılık bölgesi itibariyle Bakırköy’e geliyor. Asıl soruşturma dosyası Ergenekon savcılarında olduğundan gizliliğin ihlalinin olup olmadığına onlar karar veriyor. Dolaysıyla onların yaptığı ihbarı biz basın savcısı olarak davaya dönüştürüyoruz. Re’sen açtığımız davalarda oluyor. Bunlar daha sonra aynı dosyayla birleşiyor. Türkiye medyasının yüzde 80’i Bakırköy bölgesindedir. Dolayısıyla açılan dava sayısının burada yoğun görünmesi normaldir.

star



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,791 µs