'teslim'de bakan devrede | " /> 'teslim'de bakan devrede | "/>

En Sıcak Konular

Tarihi 'teslim'de bakan devrede

20 Ekim 2009 08:23 tsi
Tarihi  'teslim'de bakan devrede 

Teslim olan 34 kişilik grup, bir ara 'gelmekten' vazgeçti. Devreye Bakan Atalay'ın görevlendirdiği Müsteşar Güneş girerek süreci koordine etti.

Türkiye'ye giriş yapan PKK'lıların "karşılanmalarına yönelik kaygılardan dolayı", bir ara gelmekten vazgeçtiği ve devreye İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın girdiği ortaya çıktı. Atalay, Silopi'de adeta kamp kuran Bakanlık Müsteşarı Osman Güneş'i arayarak "mini krizi" çözdü. İçişleri Bakanı Atalay, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş ve Şırnak Valisi Ali Yerlikaya'nın büyük çaba gösterdiği süreç, şöyle gelişti: DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, dün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı aradı ve teslim sürecinde sorun yaşanmaması için destek istedi. Atalay'ın yanıtı ise "Soğukkanlı ve sağduyulu olmak lazım. Türkiye bir hukuk devletidir. Bundan sonrası yargının işidir" oldu. Bu görüşmenin ardından DTP'li milletvekilleri Ahmet Türk, Emine Ayna, Nuri Yaman, Sevahir Bayındır, Hasip Kaplan, Sırrı Sakık ve Sebahat Tuncel'den oluşan milletvekili heyeti dün Silopi'de bulunan İçişleri Müsteşarı Osman Güneş'le görüşme gerçekleştirdi. Milletvekilleri, Osman Güneş'e PKK'lılar teslim olmalarıyla ilgili duydukları bir takım kaygıları dile getirdi. Teslim olanların ifade işleminde hazır bulunan savcı ve askeri yetkililerin kendilerine etkin pişmanlıktan yararlanma gibi bir dayatmada bulunmaları halinde sürecin önünün tıkanabileceğinin altını çizdiler.

DTP, GRUPLA GÖRÜŞTÜ
Milletvekilleri gelen grubun hiçbir koşul altında TCK'nın 221'inci maddesini kabul etmediklerini bu nedenle sorgulanma sırasında bu konunun kendilerine empoze edilmemesini istediler. Güneş'in ise Silopi'ye gelen özel yetkili 4 cumhuriyet savcısının deneyimli olduklarını vurguladığı ve yasal prosedüre göre hareket edileceğini belirttiği öğrenildi. Bu görüşmenin ardından DTP'li milletvekilleri, teslim olacak PKK'lıların konvoyundaki bazı kişilerle görüşerek engel kalmadığını, Diyarbakır, Van, Mardin ve Şırnak'da toplam 45 avukatın da ifade alınması sırasında hazır bulunacağını ifade etti. Bu haberle birlikte Zaho'da bekleyen 34 kişilik grup teslim olmak üzere yola çıktı.

ATALAY'DAN BASIN TOPLANTISI
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılım ve PKK'lıların teslim olmasına yönelik bilgi vermek amacıyla medya temsilcileriyle bugün saat 10.00'da toplantı yapacak.

sabah



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,621 µs