yakalanmasaydım... | " /> yakalanmasaydım... | "/>

En Sıcak Konular

Arslan: Eğer yakalanmasaydım...

19 Ekim 2009 19:29 tsi
Arslan: Eğer yakalanmasaydım... Ergenekon davasında Danıştay cinayeti sanığı Alparslan Arslan'ın çapraz sorgusu tamamlandı. Bakın Arslan yakalanmasaymış ne yapacakmış...

Danıştay davası sanığı Alparslan Arslan, Danıştay üyelerine yaptığı silahlı saldırıdan sonra yakalanmasa başka eylemler yapacağını söyledi. Arslan, olayın hemen ardından bir tane üzerinde, 2 tane de otomobilinde ele geçirilen 3 silahı da bu amaçla satın aldığını söyledi.

Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumunda Alparslan Arslan'ın çapraz sorgusu gerçekleştirildi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Danıştay saldırısı için Ankara'ya gittiği sırada arkadaşlarını da yanında çağırdığını hatırlatarak Arslan'a, "Ne diye çağırdığın? Eylemden bahsettin mi?" diye sordu. Alparslan Arsan, arkadaşlarına "Gelin gidelim" dediğini, eylemle ilgili bir konudan bahsetmediğini söyledi. Arslan, "Osman Yıldırım'ın işyerinde buluştuğum İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu'na Ankara'ya gitmeyi teklif ettim ve birlikte gittik." dedi.

Sanık Alparslan Arslan, Danıştay saldırısı ile ilgili sorulara, "Silahları olaydan 2-3 hafta önce almıştım. 2 Glock silahı Aykut Şükre'den, diğerini de Orhan'dan almıştım. 2 Glock silah için 1,5 ya da 3 milyar para verdim." dedi. Savcının, "Bu silahların piyasası daha yüksek değil mi?" şeklindeki sorusuna Arslan, "Benden bu kadar istendi." cevabını verdi.

Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Ankara'ya gittiğimiz gün ben yerini bilmediğim için taksi tutup Danıştay'ın yerini buldum. Nereden gelir, nereden gider diye bekledim. Hedefim Mustafa Birden'di. Ancak geliş gidişini göremedim. Önce görevlilerden Mustafa beyi sordum. Sonra yukarı çıkıp mahkeme salonuna baktım. Kapı kilitliydi. Eğer açık olsa belki geri dönüp, silahı alıp gelirdim. Çaycı gördü beni. Ne aradığımı sordu. Ben de bir dosya ile ilgili olduğunu söyledim. Hangi dosya diye sorduğunda ise boşver deyip geçtim. Ertesi gün de gittim. Binaya girişim sırasında avukat olduğumu söyledim. Silahın içinde bulunduğu çanta öttüğü için birkez daha X-Ray cihazından geçmemi istediler. Ben de kimliğimi tekrar gösterdim ve içeri girdim. Mahkeme salonuna girdim. O sırada çaycı geldi. 'Seni öldürürüm' dedim. 'Beni öldürme' dedi. Sekreter çığlık attı. Havaya bir el ateş edince sakinleşti. Asıl hedef Mustafa Birden'di. Ancak o an bitsin artık dedim. Hepsini öldürmeyi düşündüm. Mustafa Özbilgin'in hastanede öldüğünü duydum. Binadan dışarı çıkarken sesleri duyan polisler, ne olduğunu sordular. Ben de bilmediğimi söyledim. Sonra kıpırdama dediler. Onları korkutup kurtulmak amacıyla duvara bir el ateş ettim. Fakat birkaç kişi üzerime atlayıp beni durdurdu."

Savcı Pekgüzel'in, "Öncelikli amacınız Mustafa Birden demiştiniz ancak Mustafa Özbilgin'e yakın mesafeden göğsüne sıkmışsınız" sözleri üzerine Arslan, "O anki hal. Bu hal işidir." dedi. Pekgüzel'in Danıştay saldırısının ardından üzerinde bulunan Glock marka tabancadan hariç otomobilinde yapılan aramada da 2 adet silah bulunduğunu hatırlatması üzerine Alparslan Arslan, "Eğer Danıştay'da yakalanmasaydım başka tarafa da gidecektim' dedi. Arslan, savcının "Başka eylem mi yapacaktınız?" şeklindeki sorusuna ise Arslan "Evet" cevabını verdi.

cihan



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs