En Sıcak Konular

İletişimin duayeni Ünsal Oskay'ı ünlü öğrencileri uğurladı

19 Ekim 2009 14:34 tsi
Beyin damarında oluşan pıhtılaşma sonucu, önceki gün hayatını kaybeden iletişim ve sosyal bilimci Ünsal Oskay (70) son yolculuğuna uğurlandı. Oskay'ı, televizyon, gazete ve halkla ilişkiler sektöründe çalışan öğrencileri uğurladı.

Kitle iletişim teorileri, popüler kültür, iletişim sosyolojisi ve kültür sosyolojisi konularında çok sayıda çalışması olan Ünsal Oskay'ın cenaze namazı öğle vakti Teşvikiye Camii'nde kılındı. Cenazeye oğlu Çınar, kızları Defne ve Dalya Oskay'ın yanı sıra CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, gazeteci Can Dündar, Mehmet Y. Yılmaz, Tayfun Devecioğlu, Ali Kırca, Nebil Özgentürk, Cüneyt Özdemir, Nuri Çolakoğlu, Hasan Bülent Kahraman, sanatçı Cahit Berkay, sinema sanatçısı İzzet Günay, Sezen Cumhur Önal ile çok sayıda öğrencisi katıldı.

Aileye taziyelerini sunan televizyoncu Can Dündar, yaptığı açıklamada, "1978 yılında öğrencisiydim. Bugüne kadar hep kendisiyle görüştüm. Sadece iletişim dünyası değil Türkiye önemli bir insanını kaybetti. Bilim dünyası ile sıradan insanı buluşturan ortak dili yakalayan biriydi. Yeri kolay doldurulamayacaktır." dedi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de hocasını kaybedenlerdendi. Özkök, Oskay ile ilgili, "Türkiye'de iletişim bilimine gerçek anlamda ilk teorik katkıları yapan insandır. Modern iletişimin ilk teorik bilgilerini veren kişiydi. 21. yüzyılda patlayacak bir olayı, popüler kültürü, 20. yüzyılda anlayan bir insandı. Hepimizin hocasıydı. Basın Yayın Yüksek Okulu'nun ilk mezunlarından biri de bendim. Türk iletişim bilimi çok önemli bir ismi kaybetti." şeklinde konuştu.

Haber spikeri Ali Kırca ise, "Bütün iletişim dünyası hocasını kaybetti. Buradaki herkesin hocasıydı. Hepimiz ondan çok şeyler öğrendik. Çok farklı durmayı, farklı pencerelerden bakmayı bize öğretti. Ölümü ani oldu. Çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.

Cami avlusu dolmasına rağmen cenaze namazını az sayıda seveni kıldı. Namazın kılınması, helallik alınmasının ardından Ünsal Oskay'ın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına konuldu. Bu sırada bir öğrencisi, "Biz hala marksistiz hocam" diye bağırdı. Cenaze toprağa verilmek üzeri Yeniköy Mezarlığı'na giderken avluyu dolduranlar Oskay'ı gözyaşları ve alkışlarla uğurladı.

Cihan



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,166 µs