En Sıcak Konular

Bu hafta hava nasıl olacak?

19 Ekim 2009 10:36 tsi
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre bu hafta hava nasıl olacak? İşte 5 günlük haritalı tahmin..

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların öğle saatlerinde Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in Edremit, Burhaniye, Ayvalık ilçeleri ve İstanbul'un batı çevreleri) ile Kuzey Ege kıyılarında (Dikili, Foça) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığı; batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, ülkemizin güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin batı kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların öğle saatlerinde Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in Edremit, Burhaniye, Ayvalık ilçeleri ve İstanbul'un batı çevreleri) ile Kuzey Ege Kıyılarında (Dikili, Foça)kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (yıldırım düşmesi, lokal su baskını ve ani sel, taşkın, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri ile İstanbul'un batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir ve Manisa çevreleri ile bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra ve akşam İç Ege ve denizli çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Kuzey Ege Kıyılarında (Dikili, Foça) kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Batısı parçalı çok bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinde batısı kısa süreli gökgürültülü sağanak yağışlı, doğusu az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Bölge geneli parçalı, kuzeybatı kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve akşam Eskişehir çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra ve akşam Zonguldak, Düzce ve Bolu çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.
 



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,623 µs