En Sıcak Konular

Kastelli'nin kasasında Uzan hisseleri

19 Ekim 2009 10:13 tsi
Kastelli'nin kasasında Uzan hisseleri Kamuoyunda 'Banker Kastelli' olarak bilinen ve geçtiğimiz yıl intihar eden Cevher Özden'in de aralarında bulunduğu 1980'li yılların batık bankerin el konulan malları yeniden sayıldı. ÇEAŞ ve Kepez hisseleri çıktı.

Kamuoyunda 'Banker Kastelli' olarak bilinen ve geçtiğimiz yıl intihar eden Cevher Özden'in de aralarında bulunduğu 1980'li yılların batık bankerin el konulan malları, zaman aşımı nedeniyle yeniden sayıldı.

Yapılan incelemelerde, bankerlerin kasasında Cem Uzan’ın, Libananco’ya sattığını öne sürdüğü ÇEAŞ ve Kepez şirketlerinin hisse senetleri de çıktı. Yani Libananco’ya satılan hisseler aslında devletin kasalarında bulunuyormuş. Bu da Libananco davası için büyük bir kanıt olacağı düşünülüyor. Böylece, ayrıca bu hisseler Cem Uzan hakkında sahte hisse iddiasıyla dava açılmasının da önünü açacak. Bir çok kişiyi mağdur eden batık bankerler, Libananco davasında devletin işine yaramış olacaklar. Sonuçta Cem Uzan’ı da zor durumda bırakacaklar.

Eski bakanlar yenilere küstü

Kabine revizyonundan en fazla ekonomi bakanları etkilendi. Neredeyse tüm ekonomi bakanları değişti. Yeni bakanlar da bir süredir beklenen ‘yorulan bürokratları’ değiştirme planını uygulamaya koydu. Maliye, Enerji Bakanlığı’nda son  dönemde bir çok bürokrat görevden alınarak yenileri bürokratlar atandı. Ankara kulislerinde, AK Parti döneminde atanan ekonomi bürokratlarının değiştirilmesine, eski bakanların tepki gösterdiği konuşuluyor. Eski bir bakanın “Bizden habersiz muhalefet iktidara mı geldi, bu bürokratlar değiştiriliyor” şeklindeki sözleri sıkıntıyı gözler önüne seriyor. Eski ekonomi bakanları ile yeni bakanların mecbur olmadıkça konuşmadıkları da kulislerde konuşuluyor.

FED’in kararı yen’zede 250 kişiyi kurtardı

Geçen hafta ekonomiye, dolar kurundaki düşüş, altın ve petroldeki yükseliş damga vurdu. Kurlardeki düşüş ilginç bir tablo çıkardı. Kurlardaki düşüşle, Japon Yeni’nde de önemli bir gerileme yaşandı. 1.85 liraya kadar yükselen Japon Yeni, 1.6 liraya kadar geriledi. Bu durum, 1.2 lira seviyesinden Japon Yeni’ne endeksli kredi kullanan, ancak kurun 1.85’e çıkmasıyla yenzede olan 250 kişiyi bir nebze rahatlattı. Ancak son dönemde döviz kurlarında yaşanan düşüş, ‘Dolar 2 TL’ye yükselecek’ diyerek, 1.5-1.6 TL’den dolar alanları ise adeta yaktı. Şimdi, parasını dolara yatıranlar Merkez Bankası’na, dövize ‘müdahale edin’ diyerek baskı yaparken, yenzedeler ise yen kurunun kredilerin kullanıldığı seviyeye kadar gerilemesi için dua ediyor. Döviz kurlarında yaşanan düşüşün ABD Merkez Bankası’nın aldığı kararların da etkisi olduğu düşünüldüğünde, ‘FED, dolara yatırım yapanları zarar ettirirken’, Japon Yeni’ne yatırım yapanları az da olsa sevindirmiş oldu.

Star

 



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,016 µs