En Sıcak Konular

Türkiye'de yaşamak istemiyor!

19 Ekim 2009 09:30 tsi
Türkiye'de yaşamak istemiyor! 
Mehmet Ali Ağca, tahliye olduktan sonra yerleşmek için Vatikan, Polonya, Portekiz ve Kanada'dan vatandaşlık istedi.

4 ülke de olumsuz yanıt verdi Papa II. Jean Paul ve Abdi İpekçi suikastı ile dünyaya adını duyuran Mehmet Ali Ağca, cezaevinden çıktıktan sonra kalacak ülke arıyor. 30 yıllık cezaevi hayatı 18 Ocak 2010'da sona erecek olan Ağca, avukatlarına tahliye olduktan sonra Türkiye'de yaşamak istemediğini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen avukatların, ülke ülke vatandaşlık başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Ancak şimdiye kadar başvurulan ülkelerden olumlu yanıt alınamadı.

'BANA 50 MİLYON DOLAR ÖNERDİLER'

İddiaya göre Ağca ilk olarak "Katolik olmam için Vatikan bana 50 milyon dolar, özgürlük ve kardinallik önerdi" açıklamasının arkasına sığınarak şubat ayında Vatikan'a başvuruda bulundu. Ancak Ağca, Papa'ya suikast girişiminde bulunduğu bu ülkeden olumsuz yanıt alınca şansını bu kez Portekiz için denedi. Mayıs ayında Portekiz'e başvuran Ağca'nın avukatlarına "Bu talebin yerine getirilme imkanı bulunmadığı" cevabı verildi. Bunun üzerine avukatlar sırasıyla Polonya ve Kanada'nın kapısını çaldı. Ancak bu başvurular da Ağca'nın talebini red cevabıyla karşıladı.

ASKERLİK DE YAPMAYACAK

Halen Ankara Sincan Cezaevi'nde tek kişilik odada kalan Ağca, kendisine "kucak açacak" bir ülke bulamazsa Türkiye'de kalacak. Bu arada cezaevinden çıktığında 52 yaşında olacak olan Ağca'nın askerlik yapmayacağı da gelen bilgiler arasında. Ağca, "antisosyal kişilik bozukluğu" teşhisiyle askerliğe elverişli olmadığını raporla kanıtladı!

RAHŞAN AFFI ONA DA YARADI

1979'da gazeteci Abdi İpekçi'ye suikast düzenleyip 5 ay sonra yakalanan Ağca, Maltepe Askeri Cezaevi'ne konuldu. Cezaevinden 6 ay sonra Bulgaristan'a kaçırıldı. 1981'de II. Jean Paul'e suikast düzenleyen Ağca'nın soruşturma boyunca 128 kez ifadesi alındı. 1986'da İtalya'da ömür boyu hapse çarptırıldı. 2000'de Türkiye'ye iade edildi. Ağca'nın İpekçi cinayetinden tekrar yargılanmasının mümkün olmadığı açıklandı. İki ayrı gasp ve soygun suçundan toplam 36 yıl ağır hapis cezası da "Rahşan Affı" nedeniyle 7 yıl 2 ay hapse çevrilmişti. 12 Ocak 2006 tarihinde serbest bırakıldı. Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine, Mehmet Ali Ağca 20 Ocak 2006 tarihinde tekrar tutuklandı.

takvim



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,619 µs