En Sıcak Konular

Bu yazıyı Ertuğrul Özkök okursa...

18 Ekim 2009 21:25 tsi
Bu yazıyı Ertuğrul Özkök okursa... "Bir zamanlar ödümüz koparak 'milyar dolarımızı çürük çarık silahlara' verdiğimiz 'Kızıl Ordu Türkiye'yi işgal eder' tehlikesi ne kadar varsa, irtica tehlikesi de o kadar var!" Yiğit Bulut'un, yazısının sonunda Ertuğrul Özkök'e bir de 'ibretlik

Yiğit Bulut/Haberturk

Türkiye'de 'irtica tehlikesi' var mı?

BİR zamanlar ödümüz koparak "milyar dolarımızı çürük çarık silahlara" verdiğimiz "Kızıl Ordu Türkiye'yi işgal eder" tehlikesi ne kadar varsa, irtica tehlikesi de o kadar var! Veya Ortadoğu kaynaklı "İslami terörün" Amerika'yı yıkması!
Sevgili dostlar, cuma akşamı "Basın Kulübü"nde her görüşten çok değerli gazetecilerle "Türkiye nereye gidiyor" sorusuna, özellikle Ermenistan-Irak-İsrail çizgisinde bakmaya çalıştık...
Birçok detayı çok açık konuştuk, anlaştık, tartıştık. Bu konuşmalar sırasında; bizler ve bizi seyredenler bazı gerçekleri tüm çıplaklığıyla fark ettik. Türkiye'de 1945 sonrası nasıl bir "ekonomik-siyasi" yapı kuruldu? 1960 darbesiyle sermaye yapımız nasıl şekillenmeye başladı? Burjuva devrimimiz "kimleri" başımıza "establishment-yerleşik" kıldı? 1980-2009 arasında 1.3 trilyon dolardan fazla paramızı nasıl faiz diye "5000" kişiye ödedik ve en önemlisi her "kafa kaldırma-gerçekleri görme denememizde" nasıl askeri darbeler tahrik edildi?..
Sevgili dostlar, AK Parti'nin "siyasi çizgisinin" büyük bir bölümünü paylaşmıyorum. Başbakan ile birçok noktada "vatandaş" olarak ayrışıyorum ama gördüğüm bir gerçek var: Dünya genelindeki "konjonktürel değişimle" birlikte Türkiye'de "yıllardır ezilen, bastırılan, kanı emilen sınıflar" ayağa kalkıyorlar, "ötekiler, bizimkiler" oluyorlar ve bu değişime AK Parti "araç" oluyor.
Sevgili dostlar, bu detay çok ama çok önemli; dünya bu durumda olmasa, konjonktür değişmese, AK Parti'nin tek başına "establishment" dinamiklerine karşı atacağı adımlar yeterli olmaz, olamaz. Demirel'i, Ecevit'i yedikleri, Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller'i "alet" ettikleri gibi AK Partiyi de "çark içinde" eritebilirlerdi.
Sonuç: Dünya "Türkiye'ye tarihi bir şans verecek" şekilde değişiyor. Sarkaç "Türkiye üzerinde". İktidar "AK Parti'de, Kara Partide" gibi detaylara takılmadan, 1946 sonrası oluşan "establishment"ı yok etmek için el birliği yapmalıyız! Bu şansı kaçırmayalım, kanımızı emmeye alışan "medyadan finansa" yerleşik düzeni tasfiye edelim. Kimin "iktidar" olduğuna değil; halkın nasıl "iktidarı geri alabileceğine" bakalım!

Cem Uzan'ın 'sonu' herkese örnek olmalı

BİR Uzan biliyorum; devlete "elindeki medyanın gücü sayesinde" elektrik ve telefon faturalarını ödemeyen!
Bir Uzan biliyorum; kendi kanalına programa gelmeden önce başka kanala çıktığı için başbakanları kapıda karşılayıp, "ziktir" diyen!
Bir Uzan biliyorum; "Eldeki 'malzeme' ile bir vursam hükümeti dağıtırım" diyen!
Bir Uzan biliyorum; başbakanlara "şerefsiz" diyen! Ve bir Uzan biliyorum; Fransa'ya "SIĞINAN"!
Sevgili dostlar, bu hikâye herkese... Ama özellikle, "Patron, hükümete bir vursak dağıtırız, yüz vermeyelim" diyen Ertuğrul Özkök gibilere çok ama çok iyi ders olmalı.
Düşünenlere "ibret" çoktur. Daha yazayım mı?..



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,673 µs