En Sıcak Konular

Bahçeli CHP'yi uyardı

18 Ekim 2009 20:45 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin ''ayrışmayı, çatışmayı ve bölünmeyi'' amaçlayan bir projeyle karşı karşıya bulunduğunu ileri sürerek, "MHP'nin, Kürt açılımı, demokratik açılım veya milli birlik projesi gibi safsataların içinde figüran

Devlet Bahçeli, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin İstanbul il kongresinde yaptığı konuşmada, 4 Mayıs'ta başlayan il ve ilçe kongrelerinin bugün tamamlanacağını ve 8 Kasım'da Ankara'da büyük kurultayı gerçekleştireceklerini söyledi.

Hükümetin politikalarını eleştiren Bahçeli, Türkiye'nin tarihsel bir yol ayrımına geldiğini ifade ederek, ''Başbakan'ın önce Kürt açılımı, sonra demokratik açılım, sonra da milli birlik projesiyle Türkiye'nin gündemine attığı safsata, yıkık proje haline dönüşmüştür'' diye konuştu.

Bahçeli, bu projenin ''ayrışmayı, çatışmayı ve bölünmeyi'' hedeflediğini öne sürerek, ''Bu projenin amacı, demokratik çözüm değildir, Türkiye'nin çözülmesidir'' dedi.

Bu projeye karşı tek başına dik duran partinin MHP olduğunu, partisinin, ortaya koyduğu programlarla Türk siyasal yaşamının ''yalnız kurdu'', ama boynu bükülmeyen bir ''boz kurdu'' olduğunun anlaşıldığını savunan Bahçeli, ''Kim ne yaparsa yapsın MHP'nin ikna olması, yandaş olması mümkün değildir. MHP'nin, Kürt açılımı, demokratik açılım veya milli birlik projesi gibi safsataların içinde figüran olması mümkün değildir. MHP, birliğin, dirliğin ve kardeşliğin yıkılmaz kalesidir'' diye konuştu.

Bahçeli, MHP'nin ortaya koyduğu duruş ve tavrın birçok çevreyi rahatsız ettiğini, ''çağdaş Sevr'' diye ortaya atılan uydurmayı yeniden tarihe gömmek için oyunu bozan olduğunu bildirdi.

İç ve dış odakların, Türkiye üzerinde kötü emel besleyen küresel güçlerin, Türkiye'yi küçük çıkarlar uğruna kimi ulusların dünya projelerinin bir aleti durumuna getirenlerin MHP engelini aşmak için partilerini de teslim almaya çalıştığını savunan Bahçeli, onun için akla gelmeyen her türlü oyunun denendiğini ve MHP'nin varlığının tartışmaya açıldığını kaydetti.

Bahçeli, bununla yetinmeyenlerin yöntem değişikliğine gittiklerini ve MHP içindeki kimi küçük çıkarlara peşkeş çekilenleri belirleyerek, ''MHP yanlış duruyor. Açılıma biz de destek vermeliyiz'' diyerek, gafillerin yanına ihanet ortaklığı için koştuklarını savundu.

MHP'lileri dikkatli ve uyanık olmaya çağıran ve oyunlara gelmemelerini isteyen Bahçeli, ''Neyi denerseniz deneyiniz, 40 yıl yaşayan hareket, yeni teşebbüslerle 40 yılını heba etmez, ama 40 tokatla hesabını sorar'' dedi.

-''TİLKİLERİ FARKEDİN, BOZKURTUN YERİNE KOYMAYIN''-

MHP'nin Türk ulusunun birliğinin, dirliğinin ve huzurunun bozulmasına, etnik kökene göre ayrıştırılarak parçalanmasına, ulusal devlet ve üniter siyasal yapısının yıkılmasına geçit vermeyeceğini, ihanetin belinin mutlaka kırılacağını ifade eden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bozkurtlar olarak herşeyin farkındasınız. Bazen tilkileri uzaktan seyredip, onu bozkurt zannedenleriniz var. Bu tilkileri farkediniz ve bozkurtun yerine koymayınız. O nedenle MHP'ye ihtiyaç var. Bugünkü AKP yönetimi çok alçakça ve ahlaksızca MHP'ye saldırıyor. Hiç kimse 'milliyetçi hareket aç ve çapulcular ordusudur. Bir miktar belediyeler veya devlet imkanlarıyla önlerine kırıntılar atın, oyalayın MHP'ye düşman kılın' talimatını kendilerine kelime kelime, harf harf yedirteceğim.''

Bahçeli, mutlaka ayrışmanın, etnik bölünmeyi teşvik eden çabaların, yandaşlara peşkeş çekilen devlet olanaklarının, yolsuzlukların mutlaka hesabının sorulacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Bozkurtun nefesi, ABD'ye de gitsen, Ortadoğu'nun içinde kaybolsan da ensende olacaktır. O sebepten bu ayrışmayı körükleyenler kendine gelmelidir. Hala daha yol haritası bekliyorlar. Hala daha istismar yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını belli bir amaç için Mahmur kampına Irak'a götürenler, orada yaşanmayacak şartlarda cebren mahkum ederek yaşamaya zorlayanlar, şimdi onlardan 'barış meclisi' adı altında 3-5 tane PKK yandaşını Türkiye'ye getirerek, demokratik açılım üzerinde güya çalışma yapmış oluyorlar. 3 ayın içinde 25 yıldan beri yapılmayan ayrımcılık yapılmıştır. Kürt açılımı, demokratik açılım adı altında etnik unsurlar ayrıştırılmış, pekiştirilmiştir.''

-''CHP KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN''-

Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte CHP'yi de eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti:

''CHP de kendisine çeki düzen versin. Kameralar olur olmaz şartı koşarak randevuda kabul ettiklerini şimdi toplumsal baskıyla yan çizme içine girmesin. Git görüş, kameralardan gizli neyiniz varsa ayrıca görüş. Ama kameralar önünde sayın başbakan derse ki 1989 yılı ve 1990'lı yıllarda güncelleştirdiğiniz Kürt raporunun şu maddesi şöyle değil mi?' CHP yazdığı için 'evet' demek mecburiyetinde. Öyleyse 'Şu madde şöyle değil mi?' diyerek, PKK'nın AB'nin dayatmalarına hoş görünmek için 1989 yılında 'Askeri çözüm çözüm değildir. Siyasi çözüm gereklidir' diye bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla düştüğünüz gaflet bugün karşınıza çıkıyor. Sayın başbakan niye kaçıyorsun görüşmeden. Çağır yalnız ve yalnız 1989 raporuyla 1991 yılı Erdoğan raporunu örtüşenlerini kabul edin bakın CHP ne diyecek veya CHP'liler ne diyecek? Onun için milleti aldatmaya gerek yoktur. Bu gibi konular üzerinde siyaset yapmaya gerek yoktur. Bizim Kırkpınar güreşlerini unutup modern çağdaş güreşte 'arkaya dolanan bir puan' alır gibi kameraya geliyor musun, gelmiyor musun, gidiyor musun, gitmiyor musun? 'Ben böyle kameralı toplantıya katılırım, katılmam' diyerek sebep yaratanlar şöyle bir baksınlar. Siyasete atıldıkları günden beri havada ve karada sürekli kameraların önündeler. Hele hele Sayın başbakan saniye kaçırmıyor her gün kameralarla beraber. O zaman CHP'nin kamerasından niye korkuyorsun?''

-''SOKAKTA OLMAYACAĞIZ''-

Bahçeli, ''Bozkurtların arasına karışmış bir tilki. Beslenen bir yavru, aklınca akıl veriyor. Diyor ki; 'AKP ile uğraşacağınıza, DTP ile uğraşın. Yani siz de sokaklara çıkınız. DTP ile çatışınız ve AKP'yi rahatlatınız; diyor. AKP de 'Bakın görüyor musunuz, Kürt ve Türk etnik grupları çatışıyor, bunları milletçe yok etmemiz lazımdır' diyerek, BM'den tutun, uluslararası kuruluşların yardımıyla, Türkiye'de gerçekten bölünmenin sonuçlanmasını arzu ediyor'' dedi.

Bahçeli, PKK'nın ne olduğunun, DTP'nin nasıl yandaşlık yaptığının bilindiğini ama ikisinin de yeşerdiği zeminin bugün için AK Parti olduğunu savunarak, iktidarda olan AK Parti'nin uzaklaştırılarak, milliyetçi hareketin iktidar olması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında ülkücülere de seslenen Bahçeli, ''Sokakta olmayacağız. Bir etnik çatışmanın tarafı olarak Türk kimliğini bir etnik seviyeye düşürmeyeceğiz. Çalışacağız, gayret göstereceğiz. Bir ülkücünün burnu kanamadan, çatışma, ayrışma ve bölünme gayreti içinde olmadan milletin iradesini alarak iktidar olacağız'' diye konuştu.

Kürtler ile sorunlarının olmadığını, ama onları istismar edenlerle, bölücülüğü tahrik edenlerle meşru zeminde, anayasa ve yasalar çerçevesinde yargı önünde mutlaka hesap görüleceğini dile getiren Bahçeli, kim ne yaparsa yapsın tuzağa düşmeyeceklerini vurguladı.

Ülkücülerin ''Kürt açılımı yapıyor, biz de Türk açılımı yapalım'' diyenlerin tahriklerine kapılmalarını da isteyen Bahçeli, ''İsmini Türkçe'den alan, Türk milletinin yaşadığı coğrafyaya Türkiye denilen bir yerde Türk açılımı olur mu? Onun için kimse ukalalık yapmasın. Kimse kendisini 'daha iyi bozkurtum' diye göstermesin. Gün geldiği zaman aranızda olmayanların olduğunu 12 Eylül öncesinde olduğu gibi tekrar görebilirsiniz. O sebepten akıllıca hareket edeceğiz. Kardeş kavgasına düşmeden, üniter milli yapıyı bozmadan ufak tefek menfaatlerle açılım safsatasının arkasına düşmeden bazı davranışlardan uzak kalmalıyız'' diye konuştu.

aa



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs