En Sıcak Konular

'Nutuk atmakla Atatürkçü olunmaz'

18 Ekim 2009 17:16 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İzmir'de ziyaretlerde bulundu. Günay Ak Parti'nin kırılma noktasından doğduğunu belirtti ve Atatürk'çü olmanın nutuk atmakla olmayacağını kalkınmanın yolunun barıştan geçeceğini vurguladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Adalet ve Kalkınma Partisinin, Türkiye'de siyaseten kırılma noktasında ortaya çıktığını'' bildirdi.

Bakan Günay, AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek, yeni il başkanı Ömür Kabak ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Siyasi partilerin sadece genel merkezin gayretiyle değil, tüm kadroların, özellikle il ve ilçe teşkilatlarının başarıları ile büyüdüğüne işaret eden Günay, AK Parti'nin toplumun ihtiyaçlarına cevap veren bir parti olduğunu söyledi.

Ertuğrul Günay, devletin tepesindeki kavgalar, partiler arasındaki çekişmeler nedeniyle ilk seçimlerde halkın iktidardaki 2 ve parlamentodaki 3 partiyi muhalefete ittiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye'de siyaseten kırılma noktasında ortaya çıktı. 2002'de Türkiye erken seçime sürüklendi, Kasım ayında, AK Parti 1. yılını doldurmuş parti idi. Milletimiz inanılmaz sağ duyu ile iktidar, muhalefet partilerini top yekün tasfiye etti. Bu dünya tarihinde eşi görülmemiş bir olaydır, iktidarı ve muhalefeti tasfiye etti, parlamento dışından bir partiyi parlamentoya soktu. 2001'de kurulan, siyaseti kavga gibi görmeyen, milleti kamplaştırma olarak görmeyen, yeni siyasi iktidarı getirdi. Bunu iyi okumamız gerekir. Yerelde ve merkezde iktidarını sürdürdü. İktidar partisinin, 4. yarışta iki muhalefet partisinin toplamı kadar oyu var. Millet kendi çıkarlarına düşman karşı olabilir mi?.

Demokrasi tarihini okuyalım, 60 yıllık çok partili siyasi harekete bakalım, daha iyisini yapabilen partiler iktidar olmuştur. 1950'de Demokrat Parti, 1960'da Adalet Partisi, 1970'de Ecevit'in CHP'si, Özal'ın ANAP'ı daha iyisini yapacağına inandırdığı için iktidar oldu.''

İZMİR

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye bütününde başarı elde eden siyasi hareketin, İzmir'de 1. parti olamaması konusunda eksiklerin sorgulanması gerektiğini ifade ederek, ''Bütün Türkiye'ye daha iyisini yapmak için umut vermiş siyasi partiyiz. İzmir'de neden seçimleri kazanamıyoruz? Kendimizi bu bölgelerde anlatmak için özel gayrete, dik profile, iddialı seslere, yaptıklarını gayretle anlatan yeni yönetim anlayışına ihtiyaç var. Yeni yönetimden bunu bekliyorum'' diye konuştu.

Günay, ''kendisini muhafazakar demokrat olarak ideolojik kayıtlarında tarif etmiş bir siyasi parti olduklarını, bunun batıdaki karşılığının kast ettiklerine uymadığını'' ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bizim kast ettiğimiz muhafazakarlık, toplumun değerleri ile barışık olmak. Ekonomik hayatı halk yararına değiştirmek, sosyal hayatı halk yararına, gençleri, kadınları, düşkünleri koruyarak değiştirmek ve bir yandan da toplumun öz değerleri, tarih bilinci ile kavga etmemek. Biz bu anlamı taşıyoruz. Bizim muhafazakarlığımız bununla sınırlıdır. Ekonomik hayatın tutucu savunucuları değiliz. İzmir'in geri kalmışlığı, zengin fakir yapısı arasındaki uçurumu katiyen savunmuyoruz. İzmir'in sosyal dokusunu geniş kitleler yararına değiştirmesini, Türkiye'nin halkçı, emeğe saygılı, adalete dayanan anlayışla değişmesini savunuyoruz. Ama toplumun inancı ile savaşmıyoruz. Herkesin inancına saygımız var, bununla sınırlı muhafazakarız.''

''NUTUK ATMAKLA ATATÜRKÇÜ OLUNAMAZ''

''Geriye dönük özlemlerinin bulunmadığını, ilerici bir siyasi hareket olduklarını'' vurgulayan Günay, ilericiliğin, ''var olan eşitsizlikleri, tuzu kuruların imtiyazlarını savunmak olmadığını'' dile getirerek, ''Türkiye'nin en ilerici ve tek ilerici partisiyiz.  Biz halkımızın inançları ile giyim kuşamı ile alay etmeyiz. Onların çağdaş bir düzeyde, toplumun değerlerini geleceğe taşınmasına katkı yapar, saygı gösteririz. İlerici siyaset tarafımızı yeterince anlatamıyoruz'' dedi.

Bakan Günay, köy konserlerinde başı açık, kapalı olan, köylüsü, kentlisiyle bir araya geldiklerini, köylüyü köye hapsetmediklerini, Avrupa'ya taşıdıklarını, halkı küçük görmediklerini kaydetti.

''Nutuk atmakla Atatürkçü olunamayacağını'' vurgulayan Günay, ''Atatürkçülük bir dönemde donmak değilse, hedefse, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ise, biz bu hedefi kişiselleştirmiyoruz. Bir dönemi müzeye koymak değil, ülkeyi ileri doğru taşımak istiyoruz. Hayat donmuş olarak tarif edilemez. Biz Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine taşıma hedefini sürdürüyoruz'' diye konuştu.

KALKINMANIN REÇETESİ, BARIŞTAN GEÇER

Ertuğrul Günay, Atatürk'ün ''Yurtta Barış, Dünyada Barış'' sözünü hedef aldıklarını, toplumların savaşarak değil, barışarak gelişebileceğini, kalkınma reçetesinin barıştan geçtiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''10 sene öncesine kadar Türkiye barışan ülke miydi, çatışan ülke miydi? Yaşanan acılara bakın, hiçbiri bizim dönemimizde yaşanan acı değil. Geçmiş dönemdeki acıları sarmaya çalışıyoruz. İnsanları doğum yerine bakmaksızın, bir ve eşit tutmaya çalışıyoruz. Kendi içinde barışan Türkiye'nin bölgede barışa vesile olacağını düşünüyoruz. İsrail, İran, Ermenistan, Azerbaycan ile dostluk ilişkilerini geliştirmeye çalışıyoruz. Kahrolası 12 Eylül döneminde Türkiye'nin dört tarafı düşmanla sarılı deniyordu. Nerede şimdi bu düşmanlar, hepsi Türkiye'ye turist olarak geliyor. Çevremizde dostlarımız var. İçeride de bunu yapmaya çalışıyoruz.''

Bakan Günay, geçen yıl 26 milyondan fazla turistin gelmesini, Türkiye'nin çevresiyle barışık olmasından dolayı gerçekleştiğini ifade ederek, ''10 sene önce Rusya'dan gelenler, polis takibinde oluyordu. Dünya düşmanlıkla değil, dostluklarla gelişiyor. Bunu içeride de yapmaya çalışıyoruz. Bunu anlamayanlar var. Alevi Sünni, Türk Kürt diye ayrılsın, birileri önüne geçsin. Bu siyaset oyununu Türkiye'de oynattırmayacağız'' dedi.

Günay, ''Anlatmakta zorlandığımız, haksız eleştirilere uğradığımız durum olabilir. Bu vatan biraz risk üstlenerek ayağa kaldırılır'' diye konuştu.

Ertuğrul Günay, daha önce yanlış politikalar izlendiğini, milletin hizmete ihtiyacı olduğunun unutulduğunu belirterek, çocukların daha iyi dünyada yaşamaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Bakan Günay, ''Çocuklar düşünceleri yüzünden sıkıntı çekmesinler, vatanı sevenler, sevdikleri için suçlanmasın. Çocuklar düşüncelerinde özgür olsunlar, soru sorsunlar. Soran, sorgulayan, özgür Türkiye'de, eşit Türkiye'de beraber yaşayalım, biz bunu yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da, Devlet Senfoni Orkestrasi ile 1 Kasımda Cumhuriyet etkinliği düzenleyeceklerini, 26 Ekimde Tunceli'yi ziyaret edeceklerini bildirdi.

aa



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,843 µs