İsrail'e yanıt İsrailliden geldi | " /> İsrail'e yanıt İsrailliden geldi | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'e yanıt İsrailliden geldi

18 Ekim 2009 16:39 tsi
İsrail'e yanıt İsrailliden geldi Önce Anadolu Kartalı, ardından TRT'de yayınlanan bir dizi... İsrail Türkiye ile ilişkileri germeye devam ederken Tel Aviv yönetimine 'stratejik' uyarı İsraillilerden geldi. İsrail aşırı sağı Netenyahu hükümetine 'Türkiye'ye dikkat' diyor.

İsrail'in Türkiye ile medya üzerinden yürüttüğü tartışma pek çok yönüyle irdelendi ancak bir soru eksik kaldı: Geçtigimiz aylarda aşırı sağcı Netenyahu hukumetini goreve getiren Israil vatandaşları İsrail-Türkiye ilişkilerine nasıl bakıyor, ilişkilerin geldiği nokta ile ilgili neler düşünüyor...

Bu soru tam da iki ülkenin karşılıklı açıklamalarla tansiyonu yukselttigi bir donemde, Israil hukumetinin sızdırdığı bilgi ve yorumlarla Turkiye'ye 'mesaj' vermek icin en cok kullandigi basin kurulusu olan Jerusalem Post'ta Israillilere soruldu. Soruya yanıt veren İsraillilerinin tercihi oldukça dikkat çekti.

Gazetenin internet sitesinden yaptığı ankette şu soru yer alıyor: İsrail'in Türkiye ile stratejik ortakligini sürdürmesi ne kadar önemli?

Soruya yanıt veren israillilerin yüzde 41'i "stratejik ortaklık çok önemli" derken, yüzde 26'sı iişkilerin sürmesini bir dereceye kadar önemli olarak niteliyor. Jerusalem Post'un sitesine konulan ankete yanıt veren İsraillilerin yüzde 32'si ise ilişkilerin sürüp sürmemesini önemli olarak kabul etmiyor.

Peki bu anket nasıl değerlendirilebilir? Öncelikle şunu söylemeli: Jerusalem Post gazetesi İsrailin sağına hitap ediyor ve ağırlıklı okur kitlesi de aşırı sağ kitleden oluşuyor. Buna orta direk israilli vatandaş da denebilir. Bu şu anlama geliyor: Anket Jerusalem Post'un sag kitlesi yani Israil vatandaslarinin ortalama gorusunu yansitiyor.

Peki İsraillilerin ikili ilişkilerle ilgili ortalama görüşü ne? Anket sonuçlarına göre Israillilerin yüzde 41'i çok önemli olmak üzere yüzde 67'si ilişkilerin devamının önemli olduğu görüşünde. Bu büyük bir oran ve hiç olmazsa Netenyahu hükümetinin Türkiye ile ilişki kurma tarzı konusunda toplumun ikiye bölündüğünü gösteriyor.

iyibilgi.com



Bu haber 1,444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,593 µs