yalan söylüyor' | " /> yalan söylüyor' | "/>

En Sıcak Konular

'Teğmen yalan söylüyor'

18 Ekim 2009 15:44 tsi
'Teğmen yalan söylüyor' Taraf'tan 'o teğmen'in ifadesine cevap: Yalan söylüyor...

Askere ceza olarak pimi çekilmiş el bombası vererek dört askerin şehit olmasına neden olan Teğmen Tümer görüntülü ifadesinde yanıltmış. 

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı askeri taburda nöbette uyuyan askeri cezalandırmak için pimi çekilmiş el bombasını veren ve dört askerin ölümüne sebep olan Teğmen Mehmet Tümer'in, olayın ardından alınan görüntülü ilk ifadesinde yanıltıcı konuştuğu ortaya çıktı. Tümer, olayı incelemek üzere gelen komutanlarına pimi geri taktığını, er İbrahim Öztürk'ün pimi çıkartıp, bombayı patlattığı iddiasında bulunmuş. Ancak, olaydan sonra görgü tanıklarının alınan ilk ifadelerinde pimin hiç takılmadığı, Öztürk'ün “Beni öldüreceksiniz komutanım” demesine rağmen Teğmen'in 45 dakika pimi takmadığı ve akabinde patlama olduğu ortaya çıkmıştı.

Elazığ Askeri Mahkemesi'nde önceki gün hakim karşısına çıkan Teğmen Tümer'in yargılandığı davada bir ilk gerçekleşmiş ve duruşmayı takip eden basın mensuplarına, olaydan sonra yapılan incelemenin görüntüleri dağıtılmıştı. Görüntülerde dikkati çeken en önemli konu, Teğmen Tümer'in olayı objektif bir şekilde anlatmadığının kameralara yansımasıydı.

Pimi taktım ama o çıkarmış...

Görüntülerde olayla ilgili ilk incelemeleri yapan komutanlar, mevziileri gezerken Teğmen Mehmet Tümer'den pimin içerisinde bulunduğu kutuyu açmasını istiyorlar. Tümer, pimin içerisinde bulunan kutuyu açıp, komutanına veriyor. Komutan, pimi alınca Teğmen Tümer'e “Bu pimin İbrahim Öztürk'e ait olduğunu biliyor muyuz” diye soruyor. Tümer de pimi onun mevziinde aldıklarını, pimin ona ait olduğunu söylüyor. Tam burada da kameralara pim gösteriliyor. Soruşturmayı yapan komutan pimi aldıktan sonra konuşmalar devam ederken, askerin herhangi bir sıkıntısı olup olmadığını soruyor. Tümer de soruyu “yok” diye cevaplıyor.
Tümer olayın hemen ardından komutanlarına olayı anlatırken, pimi taktığını, er İbrahim Öztürk'ün kendisin pimi tekrar çıkartıp, patlattığını şöyle anlatıyor: “Ben bombayı fırsat eğitimi kapsamında kendisine verdim. Bak dedim mandalı bıraktığın anda patlar. Zaten bunlar eğitimlerini alıp geliyor. Ondan sonra tekrar takıp yanına koydum. Ondan sonra kendisi çıkarıyor, önce bu mevziine gidiyor roket mevzisine, oradan uyarıyorlar, sonra ben uyarıyorum geç otur yerine diye. Ondan sonra tekrar arkadan dolaşıyor, şu taraftan buraya geliyor. Patlama oluyor.”

Tanık askerler Teğmen'i yalanlıyor

Daha önce Taraf'ta yayımlanan tanık tüm askerlerın anlatımları, Teğmen Tümer'in ceza olarak pimi çektiğini, yaklaşık 45 dakika takmadığını ve sonrasında patlamanın meydana geldiğini itiraf etmiş ve Tümer'i yalanlamışlardı. Benzer beyanlar Teğmen Tümer'in üç gündür yargılandığı askeri mahkemede de devam etti. Tümer'in yaptığı savunmalar, dinlenen bazı tanıkların ifadelerinde, pimi çekilmiş el bombası eline verilen İbrahim Öztürk devamlı suçlandı. Disiplinsiz olduğu, bombayı bilerek patlattığı gibi iddialar ortaya atıldı.

taraf



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs