En Sıcak Konular

"Çakıcı boşuna övünüyor!"

0 0 0000 00:00 tsi
Asala'yı Çatlı ve Çakıcı gibi yasadışı tipler mi bitirdi? Yoksa onlar boş yere mi övünüyorlar? Mehmet Ali Birand Asala'yı bitiren olayı ve bitiren isimleri açıkladı...

M. Ali Birand'ın yazısından ilgili bölüm

Nuri Gündeş'e teşekkür ederiz

MİT'in eski İstanbul Bölge Müdürü Nuri Gündeş'i günlerdir dinliyoruz. Eskiden de tanıdığım, kibar bir insandır. 1986'da emekli olduktan sonra, (90'larına yaklaşıyor) uzun süre sessiz kaldı. Şu sıralarda bir kitap hazırlığı içinde. Belki bundan dolayı olabilir, aniden TV'lere çıkar oldu. Çıkmasıyla birlikte de öyle şeyler anlattı ki, geçmiş yıllarda Derin Devlet'in ne olduğu, Devlet bürokrasisinin nasıl bir iklim yarattığı çok daha iyi anlaşıldı.
Gündeş'in anlattıklarından, 1960-2000 döneminde yapılanların veya söylenenlerin doğru olduğu ortaya çıktı.
Yani, Devlet kurumları başa çıkamadığı durumlarda mafya'dan da adam kiralarmış, dışardan katil tutarmış ve "vatan uğruna " kurşun sıktırırmış.
MİT'in eski dönemlerinde hakim olan mantığı Gündeş çok iyi anlattı. "Alaattin'in yanaklarından öperek", ona selamlar göndererek, bu Teşkilat'ın eskiden nasıl döküldüğünü gösterdi. MİT adına, Gündeş'in söylediklerine üzüldüm. Bu Teşkilat'ın, sadece bugünü değil, geçmişini de daha düzgün sananlardan biriyim. Meğer, diğer güvenlik kurumlarından farklı değillermiş.
Artık tartışmaya gerek yok.
Devlet Güvenlik Birimleri işlerine geldiği zaman, dışardan insanlar kullanıyor, gerektiğinde teşvik ediyor, hiç değilse göz yumuyor.
İşte bazı emekli subaylarımızın anıları, TV'lerdeki açıklamaları, eski polis veya yargı mensuplarının anlattıkları, işte Gündeş'in dedikleri.
Sonra, Ogün Samast'a polis ve jandarmada yapılan muameleyi de buna ekleyin, ne yapılmak istendiğini anlarsınız.

ASALAYI, ASIL DURDURAN BAŞKASIYDI
Yazıyı bitirmeden bir son nokta:
Asala'yı Çatlı ve Çakıcı gibi tipler bitirmediler. Boş yere övünüyorlar. Asala'yı 1983'deki Paris- Orly Havaalanına yaptıkları baskın bitirdi. Asala'ya para yardımı yapan Fransız ve Amerikalı Ermeniler, baskından rahatsız olunca, musluğu kapattılar ve olay bitti. Bu konuda rol almış Fransız yetkililer anlattığı için biliyorum. Musluğun kapanmasında asıl rol oynayanlar da, MİT ve Dışişleri Bakanlıklarıydı. Yoksa ASALA bizim kabadayılardan korktuğu için pes etmedi. Cinayetlerini abarttıklarından dolayı durduruldular.



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs