sert mesaj | " /> sert mesaj | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan İsrail'e sert mesaj

18 Ekim 2009 10:17 tsi
Erdoğan'dan İsrail'e sert mesaj 
Demokratik açılımla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, İsrail'le tırmanan krizle ilgili değerlendirmede bulundu.

Başbakan Erdoğan: Demokratik açılımla ilgili olumlu tepkiler alıyoruz. Bu meseleyi köklü şekilde çözeceğiz. Her kesimden destek geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım konusunda yaklaşık üç aydır çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, “Bayrağımıza sarılı tabutlar geldikçe, slogan atmakla bu iş çözülmez. Bu meseleyi köklü şekilde çözeceğiz. Her kesimden, her ilimizden, her vatandaşımızdan çözüme yönelik katkı geliyor, destek geliyor, hayır duaları ediliyor. Dünyadan da güzel yansımalar alıyoruz” dedi.

Kırşehir’de 22. Ahilik Haftası kutlama törenlerine katılan Erdoğan, Ahi Evran Meydanı’ndaki törendeki konuşmasına öğlen ezanı nedeniyle ara verdi. Erdoğan, “Ahi Evran’ın yaşadığı topraklara ulu sözü dinlemeye, Anadolu erenlerine kulak vermeye geldim” dedi.

Benim Kürt kardeşim’
Demokratik açılım konusuna da değinen Erdoğan, 3 aydır çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye bu gözyaşlarına daha fazla tahammül edemez. Bayrağımıza sarılı tabutlar geldikçe, slogan atmakla bu iş çözülmez. Bu meseleyi köklü şekilde çözeceğiz. Bizim cenazelerimizde slogan yoktur. Ama bunu bilmeyenler, şecaat arzederken hep sirkatini söylediler. Şehitlerimizin üzerinden siyasi rant elde etmek istediler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki sorunları, Alevilik sorununu, işsizlik gibi sorunları, çözeceğiz, kardeşliğimiz pekişecek. Buradan bir kez daha ifade ediyorum. Terörle mücadeleden vazgeçmemiz, geri adım atmamız asla ama asla mümkün değildir. Olamaz.”

Erdoğan, “istismar zemini ayaklarının altından kayanların tahrik edici eylemler yapacaklarını” öne sürerken, “Çözüm istemeyenler, çözümsüzlükten beslenenler, gençlerin kanı dökülsün istiyor. Lütfen bunların sözlerine kulak asmayın. Terör örgütü benim hiçbir zaman bu ülkede temsilcisi olmamıştır. Olamayacaktır. Terör örgütünün uzantıları, benim Kürt kardeşimin temsilcisi olmamıştır. Olmayacaktır” diye konuştu.

Şed kuşağı bağladı
Ahi Evran Türbesi ve Camii’ni ziyaret eden Erdoğan, yılın ahisi demirci Mehmet Şenkaya’ya ödülünü vererek, şed kuşağını bağladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de Ahilik Hizmet Ödülü takdim ettiği Erdoğan’a şed kuşağı bağladı.

‘Türkiye zalimin yanında olmaz’
Başbakan Erdoğan, konuşmasında, İsrail ile son günlerde tırmanan siyasi krizi de şu sözlerle atıfta bulundu:“ Birilerinin Türkiye ile meselesi, husumeti, garezi olabilir. Ama bizim hiçbir ülkeye karşı husumetimiz, farklı planlarımız, beklentilerimiz olamaz. Tıpkı Gazi Mustafa Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ dediği gibi. Kim adaletsiz olursa olsun, Türkiye onun karşısındadır. Türkiye hiçbir zaman zalimlerin yanında olamaz. Mazlumların yanında olmuştur. Tarih boyunca böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır.”

ajanslar



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs