tuhaf gözaltı | " /> tuhaf gözaltı | "/>

En Sıcak Konular

Gazeteciye Jandarma'dan tuhaf gözaltı

18 Ekim 2009 09:24 tsi
Gazeteciye Jandarma'dan tuhaf gözaltı 
Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, dün Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u takip etmek üzere gittiği Bolu'da gözaltına alındı.

Her gün canlı yayına çıkan gazeteciye Jandarma'dan tuhaf gözaltı

9 saat boyunca gözaltında tutulan Adem Yavuz Arslan, nöbetçi mahkeme tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Arslan'ın Ergenekon sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile ilgili 26 Kasım 2008 tarihinde yazdığı köşe yazısı sebebiyle hakkında yayın yasağını ihlalden dava açıldığı öğrenildi. Davanın Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 5 Şubat 2009 tarihinde açıldığı anlaşıldı. Ancak ne Arslan'ın ne de gazete avukatlarının davadan haberi oldu. Bunun üzerine mahkeme, 21 Temmuz 2009 tarihinde Arslan hakkında yakalama emri vererek, güvenlik güçlerine bildirdi.

Önceki gece yarısı kaldığı otelde gözaltına alınan Adem Yavuz Arslan, Gerede Jandarma'sında 9 saat tutulduktan sonra mahkemeye çıkarıldı. İfadesi alınan Arslan serbest bırakıldı.

Gözaltıya tepki gösteren Arslan, kayıtlara göre üç aydır arandığını ifade ediyor. Haftanın beş günü TV programı yaptığını, üç gün de köşe yazarlığı yaptığını kaydeden Arslan, "Daha önceki gün Başbakan Erdoğan ile Bağdat seyahatindeydim. Aranıyorken Dışişleri Bakanı'yla başka bakanlarla seyahatlere gittim. Muhtelif otellerde konakladım. Gazetenin, televizyonun adresi belli. Beni bulamamış olmaları tuhaf bir durum. Aransam ifadeye çağrılsam gelirim. Ama gece yarısı eşinizin, çocuğunuzun önünde gözaltına alınıyorsunuz. Nezarete konup parmak iziniz alınıyor, fotoğraflarınız çekiliyor, adli tıpa gidip sağlık kontrolünden geçiyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da, Arslan'ın gözaltına alınmasını işgüzarlık olarak değerlendirdi. Kurtulmuş, "Bu, basın özgürlüğüne yapılmış açık bir ihlaldir, saldırıdır. Bu arkadaşımızın, fevkalade işgüzar bir şekilde gözaltına alınması, 9 saat süreyle özgürlüklerinin kısıtlanması gayri insanidir. Ne hukukun temel ilkelerine uyar, ne de basın özgürlüğünün sağlanması konusundaki evrensel kriterlere uyar. Bunu kınıyorum açık bir şekilde." dedi. 

zaman



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,007 µs