En Sıcak Konular

CIA'dan kanlı firar uyarısı

0 0 0000 00:00 tsi
CIA'dan kanlı firar uyarısı Geçtiğimiz günlerde yakalanan el-Kaide üyelerinin Başbakan Erdoğan'a suikast girişimi için mi hazırlık yaptığı sorusu sorulmuştu. Ancak CIA'dan MİT'e gizli ihbar geldi: "El Kaide Sakka'yı duruşmaya giderken kaçıracak, savcı ve hâkimleri de öldürecek

CIA'dan gelen ihbarı değerlendiren MİT, terör örgütü El Kaide'nin büyük bir saldırıya hazırlandığı konusunda Adalet Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı'nı uyardı. Bakanlık da acil önlem alarmı verdi.

"Kana bulayacaklar"
El Kaide'nin açığa çıkan planı şöyle: Türkiye'de tutuklu olan El Kaide bombalarının koordinatörü Louai Sakka duruşmaya giderken kaçırılacak, Sakka'yı yargılayan mahkeme heyeti ile soruşturmayı yürüten savcıya saldırı düzenlenecek.

"Sakka çok önemli"
Bakanlık Sakka'nın Kandıra Cezaevi'nden duruşmaya götürüleceği 15 Şubat için özel önlem istedi. Bir yetkili "El Kaide'nin Sakka'yı bu kadar önemsediğini tahmin etmedik. Sakka için her şeyi göze alabilirler" dedi.

CIA uyardı: Sakka'yı kanlı bir eylemle kaçıracaklar

Amerikan Haberalma Teşkilatı'nın "El Kaide, Sakka'yı kaçırıp, hâkim ve savcıları öldürecek" uyarısı üzerine MİT, Adalet Bakanlığı ve Jandarma'yı harekete geçirdi.

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Milli İstihbarat Teşkilatı'na Türkiye'deki El Kaide yapılanmasının Louai Sakka'yı kaçırmak için büyük bir eylem yapacağı, Sakka ve El Kaide üyelerini yargılayan hâkim ve savcılara karşı da suikastlar planlandığı bilgisini verdi. MİT, 3 gün önce "çok gizli" ibareli yazıyla Adalet Bakanlığı'nı, Jandarma Genel Komutanlığı'nı uyararak El Kaide yapılanması hakkında bilgi verdi.

'TEDBİR ALINSIN'
MİT'in "çok gizli" gizlilik derecesiyle yaptığı uyarıya göre, El Kaide yapılanması ayrıca Sakka'yı ve El Kaide üyelerini yargılayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkan ve tüm üyeleri ile, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları'na büyük çaplı bir saldırı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. MİT'in yazısı üzerine harekete geçen Adalet Bakanlığı 7 Şubat Çarşamba günü geçtiği "acil ve gizli" bir faksla saldırı ve suikast hazırlığı konusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ve Kandıra F Tipi Cezaevi'ni bilgilendirdi ve uyardı. Güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve her türlü tedbirin alınmasını isteyen Adalet Bakanlığı özellikle de 15 Şubat'ta yapılacak 73 sanıklı El Kaide davasının duruşmasını hatırlatarak, duruşma için Kandıra F Tipi Cezaevi'nden İstanbul Beşiktaş'taki 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirilecek Sakka'nın nakledilmesi sırasında kaçırma girişimi yaşanabileceğini hatırlatıp, saldırıya karşı her türlü önlemin alınmasını istedi.

DOĞRULANDI
SABAH'a bilgi veren farklı kurumlardaki kaynaklar gelişmeyi ve savcılar ile hakimlere yönelen tehdidi doğrularken Adalet Bakanlığı'ndan bir üst düzey görevli "Bize gelen uyarıya göre El Kaide yapılanması Sakka'yı ne pahasına olursa olsun kaçırmak için her şeyi göze alabilir. Gaffar Okkan suikasti gibi beklenmeyen, büyük çaplı bir eylem planladıkları anlaşılıyor. Anlaşılan El Kaide yapılanması Sakka'yı çok önemsiyor, Sakka'nın El Kaide içinde önemli bir rolü olduğunu düşünüyorduk ama bu kadar da önemli bir figür olduğunu doğrusu bilmiyorduk" dedi.

EMNİYET ALARMDA
Adalet Bakanlığı'nın suikast ve kaçırma girişimini ilettiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise Dink suikastine yol açan "ihmaller zincirinin" bir kez daha yaşanmaması için tehdit altında olan mahkeme üyeleri ve savcıların korunması için alınan önlemleri gözden geçirdi ve artırdı.

Sabah



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,005 µs