En Sıcak Konular

Gazeteci Albayrak'tan İsrail'e tavsiye

16 Ekim 2009 21:50 tsi
İsrail'le Türkiye arasında gerginliğe yol açan 'Ayrılık' dizisinin konsept danışmanı Gazeteci Hakan Albayrak, "İsrailliler gördüklerinden utanıyorlarsa bunları yapmaktan vazgeçsinler." dedi.

İsrail'de çıkan bir gazetede İsrail halkının dizideki görüntüler nedeniyle travmaya girdiğinin yazıldığını belirten Albayrak, "Yaparken travmaya girmiyorlar da izlerken mi travmaya giriyorlar?" diye sordu.

TRT'de yayınlanan 'Ayrılık' dizisinde yer alan ve İsrail askerlerinin Filistinlilere yaptığı baskıyı anlatan görüntüler ile ilgili başlayan tartışmalar sürüyor. İsrail ile Türkiye arasında 'Ayrılık rüzgarı' estirdiği iddia edilen dizinin danışmanı Hakan Albayrak, eleştirilere cevap verdi. Konuyla ilgili Cihan muhabirinin sorularını cevaplayan Albayrak, "İsrailliler, 1930'lu ve 40'lı yıllarda Yahudilere yönelik yapılan katliamlarla oluşan mazlum Yahudi imajının zedelenmesinden endişe ediyorlar." dedi.

Dizide yayınlanan görüntülerle ilgili bu kadar yoğun tepki beklemediğini dile getiren Albayrak, "Ama bir anlamda da bu beklenmedik bir şey değil. İsrailliler en ufak bir şeye tahammül edemiyorlar. Yeri geldiğinde bir şiire, bir türküye, bir kitaba bile tepki gösterebiliyorlar." şeklinde konuştu. Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir İsrail gazetesi İsrail halkının bu dizi yüzünden travmaya girdiğini yazmış. Yaparken travmaya girmiyorlar da bakarken mi travmaya giriyorlar. Eğer bu gördüklerinden utanıyorlarsa bunları yapmaktan vazgeçsinler."

İsraillilerin dünyadaki 'mazlum' imajlarının bozulmasından duyduğu endişe nedeniyle zulüm görüntülerine tepki gösterdiğini vurgulayan Albayrak, "Bugünkü İsraillilerin yaptıklarını onaylayan Yahudilerin, özelikle İsrail elitlerinin ve yöneticilerinin Varşova gettosundaki Yahudilerle orada kurşuna dizilen Yahudilerle, toplama kamplarında katledilen Yahudilerle bir alakaları yok. 1930'lu ve 40'lı yıllarda katledilen mazlum Yahudilerle kıyaslanacaklar varsa onlar da Filistinlilerdir. " ifadelerini kullandı.

Hakan Albayrak, İsrail Dışişleri Bakanı Liberman'ın Ayrılık dizisindeki görüntülerden dolayı Türkiye'ye bir protesto notası verilmesiyle ile düşüncelerini ise, "Liberman kimdir? İsrail devletinin Gazze'deki zulmünü yeterli bulmayıp Gazze'ye atom bombası atılmasını savunan bir adamdır. Bununla da yetinmeyip Batı Şeria'daki Filistinlileri Lut Gölü kenarındaki toplama kamplarında toplayan faşist bir liderdir. Bu adam şimdi diyor ki; 'Türk televizyonunda yayınlanan Ayrılık dizisinde İsrail ordusu olmadığı bir şekilde gösteriliyor. Gaddar gösteriliyor. Çocuk katili gibi gösteriliyor.' Sanki geçen Ocak ve Aralık ayında Gazze'de 300-400 çocuk öldüren, okulları, hastaneleri bombalayan, misket bombaları atan kendileri değilmiş gibi." şeklinde dile getirdi.

"DİZİ, SAVAŞ AHLAKINA UYMAYAN İSRAİL ORDUSUNUN DURUMUNU ORTAYA KOYDU"

İstanbul konsolosluğu yetkililerinin "İsrail ordusu dünyada savaş ahlakına en çok uyan ordudur" şeklindeki açıklamasını hatırlatan Albayrak, "Dünyada savaş ahlakına en az uyan daha doğrusu hiç uymayan en ahlaksız ordulardan biridir. Bu dizi de bunu ortaya koyun bir dizidir. İsrailliler, nasıl ki Nazilerle ilgili filmler televizyonlarda gösteriliyorsa, nasıl ki Fransızların Cezayir'de mezalimi ile ilgili filmler gösteriliyorsa, kendilerinin Gazze'de, Batı Şeria'da Filistinlilere yaptıkları zulümle ilgili filmlerin gösterilmesine alışacaklar." diye konuştu.

cihan

 



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,957 µs