En Sıcak Konular

Eroğlu: Sporda ambargoyu anlayamıyorum

16 Ekim 2009 21:16 tsi
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, başta Avrupa Birliği (AB) olmak üzere dünyanın KKTC'ye yönelik spor uygulamalarındaki hatayı görmesini beklediğini ifade ederek, ''Sporda ben ambargoyu düşünemiyorum, anlayamıyorum'' dedi.

Başbakan Eroğlu, KKTC KKTC Milli Olimpiyat Komitesi'nin (MOK) davetlisi olarak KKTC'de bulunan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ziyarette KKTC MOK Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen de hazır bulundu.

Eroğlu, Bayatlı ile yıllar önce tanıştıklarını, sık görüşemeseler de iyi birer dost olduklarını ifade ederek, KKTC'nin spor ambargosunu kırmaya ve gençlerin önünü açmaya yönelik çalışmaları nedeniyle kendisine teşekkür etti.

Başta AB olmak üzere dünyanın zamanla spor konusunda KKTC'ye yönelik hatasını anlayacağını umduğunu kaydeden Eroğlu, ancak henüz bu konuda düşünülen yerde olunmadığını söyledi.

Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı da KKTC'nin sporda diğer ülkelerle eşit statüde yarışmasını arzu ettiklerini, ancak bu amaçla bugüne kadar yapılan girişimlerde bir türlü başarının gelmediğini belirterek, bu konuda önümüzdeki yıllarda hareketlilik olacağını kaydetti.

Bayatlı, Dünya Olimpiyat Komitesi'nin bir ülkeyi olimpiyatlara kabul etmesi için o ülkenin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmasını şart koştuğunu, ancak bununla sınırlı kalmadığını o ülkedeki MOK'un yapısına da bakarak karar verdiğini söyledi.

Bayatlı, her ülkede sadece bir MOK olduğuna, ancak KKTC'de iki olimpiyat komitesi bulunduğuna işaret ederek, kendilerinin KKTC'de tek muhatap istediklerini dile getirdi. Bayatlı, bunun Dünya Olimpiyat Komitesi'nin kuralı olduğunu, KKTC'de iki olan olimpiyat komitesi sayısının teke indirilmesi gerektiğini söyledi.

''Bir ülkede iki olimpiyat komitesi olamaz'' diyen Togay Bayatlı, bu sorunun, bu ilkeye uygun olarak çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Bayatlı, KKTC'yi ziyaretinin temel nedeninin, ülke gençlik ve sporunun önünü açmaya yönelik ortamı hareketlendirmek olduğunu da ifade etti.

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen ise konuşmasında, Bayatlı'nın kendilerinin davetlisi olarak KKTC'ye geldiğini ve sporun önündeki engellerin kaldırılması amacıyla plan ve program çalışması yaptıklarını söyledi.

Bu akşam KKTC'den ayrılacak olan Togay Bayatlı, bugün ayrıca KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ile Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif tarafından da ayrı ayrı kabul edildi.
 
zaman



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs