En Sıcak Konular

Obama davet etti, Erdoğan gidiyor

16 Ekim 2009 20:37 tsi
ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ülkesine davet etti. 29 Ekim olarak belirlenen tarihin kesinleşmesi durumunda Erdoğan, İran üzerinden ABD'ye doğru yola çıkacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın 29 Ekim tarihinde çalışma ziyareti için kendisini ABD'ye davet ettiğini, tarih üzerinde çalışıldığını ve tarihin kesinleşmesinden sonra ABD'ye gideceğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Irak'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye'ye dönüş yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ''siyasetteki olumsuz üsluptan bir rahatsızlık duyuyor musunuz? Bunu çözmek için bir gayretiniz olacak mı'' sorusuna da, ''biz sadece dinliyoruz, ama siz benden bugüne kadar böyle bir üslup gördünüz mü? Gördüyseniz onu söyleyin'' yanıtını verdi.

Soruyu soran gazetecinin 'bazen kızıyorsunuz'' demesi üzerine de Erdoğan, şöyle konuştu:

''Tabii şimdi kızmak başka bir şey, ama o şekilde seviyesiz bir üslup kullanmak başka bir şey. Benden böyle bir şey duydunuz mu? Böyle bir hakaret duydunuz mu? Onu söyleyin. Varsa böyle bir şey ben hemen sözümü geri alırım. Özür de dilerim böyle bir şey varsa. Ama benden böyle bir üslubu görmeyeceksiniz, duymayacaksınız. Ben cevabı verdiğim zaman sadece ifadelerine, söylediklerine cevap veririm. Ondan da kaçınmaya çalışıyorum mümkün olduğunca, bazen de dayanamadığım zaman veriyorum. Kalkıp da kişilikleri üzerinde asla ifadeler kullanmam. Açtığım davalar da hep kişiliklere yönelik hakaretlerden dolayı'' dedi.

Başbakan Erdoğan, sınır ötesi operasyon tezkeresi ile ilgili bir soruya, ''sınır ötesi operasyon uluslararası hukuktan aldığımız haktır. Bu hakkımızı da kullanırız. Bugüne kadar kullandık, bundan sonra da kullanacağız'' yanıtını verdi.

Erdoğan, bir soru üzerine, ABD Başkanı Barack Obama'nın 29 Ekim tarihi için kendisini ABD'ye çalışma ziyaretine davet ettiğini bildirdi. Erdoğan, ''davet bugün geldi. 'Alternatif tarihler incelensin' dedim. 'Çalışılsın, ondan sonra kesinleştirelim' dedik. Ona göre karar vereceğiz. 29 Ekimde karar kılarsak İran'dan ABD'ye gideceğiz'' diye konuştu.

aa



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,608 µs