En Sıcak Konular

CHP'liler yumruk yumruğa kavga etti

16 Ekim 2009 17:06 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Teşkilatı'nda üyeler arasında başlayan delege listesi tartışması kavgaya dönüştü.

Olağan kongre öncesi delege listelerinin asılmaması üzerine partiye gelen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile İlçe Başkanı Yaşar Balcı, basın mensuplarının önünde tartıştı. Üye Tevfik Elmasay'ın listeye bakamaması ve İlçe Başkanı Yaşar Balcı'nın babasının da devreye girmesi ile ortalık bir anda karıştı. Üyeler kendi arsında yumruklaştı.
Üye listelerinin asılmadığını öğrenen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Başkanlığı binasında geldi. Burada partililerle selamlaşan Posbıyık, daha sonra İlçe Başkanı Yaşar Balcı'yı bekledi. Parti binasına gelen Balcı, kongre sürecinin başladığını ve üye listelerinin başkan odasında olduğunu, isteyen herkesin burada listelere bakabileceğini söyledi. Ancak Posbıyık ise listelerin başkan odasında değil, salonda duvarlara asılmasını ve herkesin istediği gibi rahat rahat listelere bakmasını önerdi. Bunun üzerine Balcı, yönetimin bu şekilde bakılmasını istediğini ve bir hafta boyunca günde sekiz saat üyelerin listelere bakabileceğini söyledi.

Ortamın hararetleneceğini anlayan Başkan Balcı, tartışmayı basın önünde yapılmaması üzerine Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a "Basın önünde tartışmayalım başkanım. Bunu kendi aramızda halledelim" dedi.
Bunun üzerine Başkan Posbıyık, "Ben tartışmaya gelemedim ki sadece fikirlerimi söylüyorum. Tartışma yaşanacak bir ortam yok. Kavga içinde değilim. Buraya dostça fikir sunmaya geldim. Bizim düşüncemiz parti olarak 5 milletvekili çıkarmaktır Bunun için de herkesin üyeleri tanıması gerekir. Bu tanıma olayı 3 dakikada olacak şey değil." diye konuştu.

Tam bu sırada CHP'li üye Tevfik Elmasay, kendisine listelere bakamayacağının söylendiğini belirterek bağırarak başkan odasından salona geldi.

Bağrışmalar esnasında Yaşar Balcı'nın babası olduğu öğrenilen kişi Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a laf atmasının sonrasında salon bir anda karıştı. Yumrukların kullanıldığı kavga, diğer partililerin de araya girmesiyle bir anda büyüdü. Kavganın başlamasıyla birlikte Başkanı Posbıyık ve Belediye Meclis üyeleri balkon tarafına geçerek kavgadan uzak durmaya çalıştı. Bu esnada bazı partililer olayın büyümemesi için kavgayı engellemeye çalıştı. İlçe Başkanı Yaşar Balcı ise konuşmasının ardından odasına çekildi.

Yaklaşık 10 dakika kavga eden üyeler, bir anda başlayan olayın şokunu atmak için çalıştı.

Posbıyık ve Belediye Meclis Üyeleri, parti binasından çıkarak Ereğli Belediye binasına hareket etti.

Herkes olayın bittiğini düşünerek dışarıya çıktığında ise bir başka kavga patlak verdi. İlk kavgada yumruklaşan Ahmet Karabacak'ın oğlu Oytun Karabacak, babasına vurduğunu iddia ettiği parti üyesine vurmaya kalktı.

Olay yerine gelen polis, kavga edenlere müdahale etmek istedi. Polisin olayı ayırmak istemesi üzerine partililer araya girince ortam bir anda yeniden gerildi. Polis kavgaya karışanları zorla alarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Üyelerin birbirlerinden şikâyetçi oldukları öğrenildi.

Olaylarla ilgili değerlendirme yapan CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, "Yaşanan olaylar Belediye Başkanı'nın provokasyonudur. Sevgi, barış, dostluk sözde değil, özde olmalı. Ben Genel Merkez'in talimatlarını uyguluyorum. İtirazı olan varsa hukuksal yollardan hakkını arasın." dedi.

(CİHAN) 

 



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs