En Sıcak Konular

MHP'li Başkan'dan ilginç tavsiye

16 Ekim 2009 16:27 tsi
Adana'da MHP'li Başkanvekili, Türklerin Orta Asya'daki yaşantısından örnek vererek vatandaşa şifa için at ve eşek eti yemesini tavsiye etti.

ADANA’da son haftalarda zabıta tarafından yapılan operasyonlarda at ve eşek eti ele geçirilmesi Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışma konusu oldu. CHP’li üye Bekir Sıtkı Özer, at ve eşek kesenin 69 lira para cezasıyla kurtulmasını eleştirirken, oturumu yöneten Başkanvekili MHP’li Mustafa Tuncel, “Kalp hastası ya da damar sisteminde bozukluk olanlara at ve eşek eti yemeyi tavsiye ediyorum” dedi.

Türklerin Orta Asya’dan bu yana at eti yediğini söyleyen Mustafa Tuncel, “At ve eşek etinin en fazla kesildiği dönemde bu konuyu araştırdım. O yıllarda Adana’da at ve eşek kesen iki fabrika vardı. Bu fabrikadakiler bu etleri çok güzel bonfile haline getirip, Fransa’ya ihraç ettiklerini söylediler. Araştırın; Fransa’da en makbul et, yağsız olduğu için at ve eşek etidir. Bizim zabıtalara da duyurulur, bunların üzerine fazla gitmesinler” diye konuştu.

Bir süre önce kalp rahatsızlığı nedeniyle operasyon geçiren Tuncel’in bu sözlerinin espri mi, ciddi mi olduğu anlaşılamazken, Meclis üyeleri konuşmayı tebessümle dinledi.

Adana’nın merkez Yüreğir Belediyesi’nin 26 Eylül’de Yakapınar ve Bahçelievler mahallelerinde jandarma ile yürüttüğü ortak operasyonda, 200 kilogram eşek eti ele geçirilmiş, aralarında gebelerin de bulunduğu kesime hazır 41 eşeğe el konulmuş, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonları devam ettiren ekipler, 14 Ekim gecesi de Bahçelievler Mahallesi 1326 Sokak’taki bir eve yaptığı baskında, kesilmiş 1 at ve 3 eşek ile kesime hazır 6 eşek bulmuştu. Baskın sırasında evin sahibi Mehmet Bayar, arka pencereden atlayarak kaçmıştı.



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,428 µs