En Sıcak Konular

Moskova alarmda

16 Ekim 2009 16:23 tsi
Moskova bölgesi emniyet görevlileri içinde patlayıcı bulunan TIR'ı arıyor. Polis yetkilileri, TIR'ın Moskova'ya elektrik sağlayan Kaşirskaya Elektrik Santral'in patlatılması için hazırlatıldığını duyurdu.

Life News sitesinin yayınladığı haberde, emniyet özel birimlerinin 13 Ekim akşamından itibaren alarma geçtiği belirtildi. Ancak basının cuma günü olaydan haberdar olduğu kaydedildi. İddiaya göre, çalıntı TIR patlatıcıyla doldurularak Kaşirskaya Eletkrik Santral'in patlatılması için zaman gözlüyor.

TIR'ın plakası bile verildi, ? 319 ?? 95 KamAZ marka. Plaka numaralarının farklı olduğu halde bütün KamAZ marka TIRların incelendiğini açıklayan Moskova Bölgesi Trafik Polisi yetkilisi Valeri Voronin , tüm TIR duraklarının da didik didik edildiğini kaydetti.

Mayak radyosunun canlı yayınana katılan Moskova trafik polisi yetkilileri de patlayıcı dolu TIR'ın arandığına dair bilgiyi doğruladı, ancak yorum yapmaktan kaçındı.

17 Ağustos'ta Rusya'nın Sibirya bölgesinde bulunan Sayano-Şuşenskaya hidroelektrik santralindeki kazanın da terör saldırısı sonucu meydana geldiği öne sürülmüştü. Saldırıyı liderliğini Doku Umarov'un yaptığı Çeçen ayrılıkçı grup üstlendi. Rusya'ya karşı ekonomik savaş ilan ettiklerini kaydeden grup, Rusya'nın çeşitli bölgelerine sabotaj ekipleri gönderdiklerini, petrol ve doğalgaz boru hatları ile santrallere yönelik saldırı gerçekleştireceklerini iddia etmişti.

Ancak daha sonra Rusya Başsavcılığı 75 kişinin ölmesine yol açan kazanın teknik nedenlerden kaynaklandığını, terör saldırısı ihtimalinin olmadığını ifade etmişti.

Cihan



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,715 µs