NATO Savunma Bakanları toplantısı sona erdi. Toplantıda konuşan Vecdi Gönül, "Gelecek mayıstan itibaren Kosova Güney Komutanlığı bize geçecek" dedi. NATO Savunma Bakanları toplantısı sona erdi. Toplantıda konuşan Vecdi Gönül, "Gelecek mayıstan itibaren Kosova Güney Komutanlığı bize geçecek" dedi.

En Sıcak Konular

Kosova'ya general göndereceğiz

0 0 0000 00:00 tsi
NATO Savunma Bakanları toplantısı sona erdi. Toplantıda konuşan Vecdi Gönül, "Gelecek mayıstan itibaren Kosova Güney Komutanlığı bize geçecek" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Afganistan'daki başlıca ihtiyacın "sivil halk ve idari yapıya hizmet" olduğunu, bunun için yeni bazı planlar gerektiğini söyledi.

İspanya'nın Sevilla kentinde iki gün süren NATO Savunma Bakanları gayri resmi toplantısına katılan Gönül, toplantıda ele alınan konuları değerlendirdi.

NATO'nun toplantı boyunca Afganistan'daki uluslararası güç (ISAF) için daha fazla asker talep etmesiyle ilgili olarak Gönül, "Afganistan'da bizim yaptığımız plan bellidir. Fransa, İtalya ve Türkiye arasında periyodik olarak yürütülen Kabil Merkez Bölge Komutanlığı görevi var. Bu tip programı olmayan ülkeler Afganistan'da yeni taahhütlere girmek istiyorlar. Ama bizde böyle yeni bir taahhüt söz konusu değil" dedi.

Kabil Merkez Komutanlığı görevinin Mart ayında Türkiye'ye geçeceğini hatırlatan Gönül, Türk askerinin Afgan halkı ile arasının çok iyi olduğunu belirtti. Afganistan'daki bazı yabancı askerlerin rahat edebilmek için Türk bayraklı kolluk taktıklarının tespit edildiğini anlatan Gönül, daha sonra bunu fark eden Türk askerinin müdahalesiyle kollukların çıkarıldığını söyledi.

Gönül, "Türk askeri, Afganistan'da silahını halka çevirmeden, hatta silahsız dolaşabilen tek askerdir" dedi.

KOSOVA

Gönül, yeni statüsü belirlenmeye çalışılan Kosova konusunda ise "Bizim için en mühimi oradaki Türk askeridir" diyerek şöyle devam etti:

"Kosova ile çok eskilere dayanan çok sıkı bağlılıklarımız var. Ama şu anda Kosova'nın güneyinde 400 civarında birliğimiz var ve bizi ilgilendiren onlardır. Gelecek Mayıs ayından itibaren Güney Bölge Komutanlığı bize geçecek. Bu, ilk defa olacak. Oraya bir general göndereceğiz ve buna bağlı olarak da asker sayısını gerektiği şekilde artıracağız."
Gönül, BM'nin Kosova temsilcisi Martti Ahtisaari tarafından sunulan Kosova'nın statüsüyle ilgili önerinin NATO toplantısında "genel olarak tasvip gördüğünü" kaydetti.

Öte yandan, bugün yapılan NATO-Rusya Konseyi toplantısına da değinen Gönül, "Bu yıl Haziran ayında NATO-Rusya Konseyinin beşinci yılı dolacak. Önemli olan mevcut karşılıklı iyi yaklaşımı ve diyaloğu koruyup, geliştirmektir. Bu, barışa katkı sağlar" dedi.

Milli Savunma Bakanı Gönül, yarın Türkiye'ye dönecek.



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,683 µs