Ecevit'e Karayılan Erdoğan'a | " /> Ecevit'e Karayılan Erdoğan'a | "/>

En Sıcak Konular

Apo Ecevit'e Karayılan Erdoğan'a

16 Ekim 2009 15:26 tsi
Apo Ecevit'e
 Karayılan Erdoğan'a Yeniçağ'dan ilginç iddia: PKK’yı besleyen, sözde Kürdistan’ın kurulması için Öcalan’ı teslim eden ABD, Kürt açılımına destek için Karayılan’ın ipini çekti.

Sözde dost ve müttefik görünen ABD, çıkarlarını korumak için bizzat beslediği terör örgütü yöneticilerini ’yem’olarak kullanıyor. Terör örgütü PKK’ya kucak açan, silah ve lojistik destek sağlayan, bölgede bir Kürdistan devletinin kurulması için bebek katili Abdullah Öcalan’ı feda eden ABD, yeni bir oyun peşinde. Teröristlerin yıllarca Kuzey Irak’ta yuvalanmasına göz yuman, eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’e, bölücübaşı Öcalan’ı teslim eden ABD, bu defa AKP hükümetinin Kürt açılımına destek vermek için PKK’nın lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan’ı Türkiye’ye hediye etmeye hazırlanıyor.

 

PKK tu kaka
ABD Dışişleri Bakanlığı, Hazine Bakanlığının, terör örgütü PKK’nın lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar’ı “Özel Olarak Belirlenmiş Uyuşturucu Kaçakçısı” olarak listeye aldığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında, bu kişilerin ABD’de bulunan mal varlıklarının dondurulmasına ve ABD vatandaşlarının bu şahıslarla ekonomik ilişki yürütmesinin yasaklanmasına karar verildiğinin bildirildiği kaydedildi. Daha önce de PKK/KONGRA-GEL terör örgütünü yaptırım uygulanan uyuşturucu kaçakçıları listesine dahil eden ABD’nin bu kararı herkesi şaşırttı.

 


Öcalan’ı paketleyip teslim etmişti
ABD, PKK’nın elebaşı Öcalan’ı Kenya’da paketleyip Türkiye’ye teslim etmişti. 1999’da Bordo Bereliler tarafından uçakla Türkiye’ye getirilen Öcalan, idama mahkûm edilerek İmralı Cezaevi’ne konulmuştu.. Aynı dönemde K.Irak’ta Kürt devletinin temelleri atılırken, Barzani de devlet başkanlığına hazırlanıyordu.

 

Güreş: Türkiye’nin bölünmesini istiyor
Körfez Savaşı sırasında Genelkurmay Başkanı olan emekli Orgeneral Doğan Güreş, Türkiye’nin bölünmesini isteyen ABD’nin terör örgütüne yardım ettiğini söylemişti. Habertürk’te 5 Mart 2007’de yayımlanan Basın Kulübü programına katılan Güreş, döneme damgasını vuran şok açıklamalarda bulunmuştu. Doğan Güreş, kendi döneminde, Asayiş Kolordusu Bölgesinde PKK’ya ABD helikopterleri malzeme attığını tespit ettiklerini belirterek, “Hemen helikopteri ’vur’emri verdim. ABD’li generali de arayarak durumu söyledim. Bunun üzerine PKK’ya yardım etmeyi bıraktılar” dedi. Doğan Güreş, Milliyet’ten Fikret Bila’ya yaptığı açıklamada da, kendi döneminde gerçekleştirilen geniş çaplı sınır ötesi harekatta, PKK’yı Talabani’nin kurtardığını ifade etmişti: “Talabani PKK’lıları kurtardı. 1000 veya 2000 kadar teröristi alıp İran yakınındaki Zeli kampına götürdü” 

 

Bölünme riski var
“Türkiye için bölünme riski var” diyen Güreş, “Çünkü, geçmişten gelen bir hedef var. Her ne kadar Abdullah Öcalan 1993’ten sonra, ” Bizim Türkiye’nin bölünmesi hedefimiz yok “ dediyse de o konjonktürel olarak sıkıştığı için sarf ettiği sözlerdir. Yakalandıktan sonra da böyle konuşmayı sürdürdü, ama bence hedefleri değişmiş değil. Barzani ve Talabani de aynı hedefin peşindeler. Bunu ABD de istiyor. İşte ellerinde haritalar (Türkiye’yi bölünmüş gösteren haritalar) var” demişti.

 

Başer: PKK’ya malzeme taşıdılar
Bir dönem Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak görev yapan emekli Orgeneral Edip Başer, PKK’ya ABD’nin yardım ettiğini söylemişti. Orgeneral Başer, katıldığı bir televizyon programında yaptığı değerlendirmelerde şok açıklamalarda bulundu. Washington’un da artık PKK sorununu çözmek istediğini dile getiren Başer, terör örgütünün denklem dışı kaldığını ve ABD’liler açısından da böyle algılandığını kaydetmişti. Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak görev yaptığı dönemde PKK’yla ilgili bilgi ve belgeleri ABD’li askeri yetkililere verdiklerini aktaran Başer, o dönem ellerindeki bir CD’yi de Amerikalılara gösterdiklerini ifade etmişti.  Söz konusu CD’de ise PKK’nın Kuzey Irak’ta lojistik destek aldığını gösteren fotoğraflar olduğunu kaydeden Başer, fotoğraflardan birinde ise terör örgütüne malzeme götüren bir aracın ön koltuğunda ABD’li bir yetkilinin oturduğunun görüldüğünü söylemişti.  Başer, açıklamasında, AKP iktidarının ’Kürt açılımı’na da değinmişti. Başer, açılımın, ülkeyi yol ayırımına götürdüğünü söylemişti. ’Kürt açılımı’nın zamanlamasında Barzani’nin de katkısının olmuş olabileceğini ifade eden Başer, bu sürecin takviminin ABD’den geldiğini kaydetmişti.

 

 

Niye teslim ettiler anlayamadım
Merhum Başbakan Bülent Ecevit, Öcalan’ın iadesiyle ilgili soruya şu cevabı vermişti: Bunu ben de hâlâ bilmiyorum. Seçimi kazanmamda etkili oldu.

 

Apo’yu niye verdiler ben de bilemiyorum
Dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit, ABD’nin Öcalan’ı niçin teslim ettiğini bilmediğini açıklamıştı. 13 Nisan 2005 tarihinde Sabah gazetesine konuşan Ecevit, şok itiraflarda bulunmuştu. Ecevit, “ABD’nin Kürt politikası belli niye bize Apo’yu verdiler? Veririz ama idam edemezsiniz mi dediler?” sorusu üzerine, “Kesinlikle böyle bir koşul yoktu. Zaten söyleyemezler çünkü kendilerinde idam yasası hala yürürlükte. Bize niye Apo’yu verdiler onu hala ben de bilemiyorum. O çoğulcu toplum içerisinde belki Kürt politikasına karşı olan bir takım çevrelerin etkisiyle oldu bu. Amerika’ya bağlı bir Kürdistan fikrini sevmeyenler de var orada. Ama sonunda hayırlısı oldu. Apo konusunda hiçbir şart getirmediler bize” şeklinde konuşmuştu. “Apo’nun yakalanması seçimi kazanmanızda büyük etken oldu değil mi?” sorusuna ise Ecevit, “Büyütmemek lazım, tabii ki o da etkili oldu. Amerikalılar onu elde etmemi sağladılar. Bunda benim güvenilir bir siyasetçi olmamın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Yani hayatımda Amerikalılara hiç yalan söylemedim, onları kandırma yoluna gitmedim. Sevseler de sevmeseler de düşündüğümü yaptım” karşılığnı verdi.

 

Hiç öğrenemedim
Bülent Ecevit, Cumhuriyet gazetesinden Hikmet Çetinkaya ile Oral Çalışlar’a yaptığı açıklamada da şunları kaydetmişti: “ABD’lilerin Öcalan’ı bize teslim edeceğini öğrenmiştim. ”Bu duyulursa, operasyon yatar“ demişlerdi. Ben de bunu kimseye söylemedim. Öcalan, Kenya’dan getirilirken her aşamada bana bilgi verdiler. Ben hiç ayrıntı sormadım, onlar bir şey söylerse haberim oluyordu. Öcalan’ın teslim edilmesi neyin sonucuydu? ABD bunu neden yapmıştı, hiçbir zaman öğrenemedim. ABD, demokratik bir ülke. İçinde çok değişik güç odakları var.”

Kaynak:Yeniçağ

 



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs