göndermesi | " /> göndermesi | "/>

En Sıcak Konular

Fransa'ya Cem Uzan göndermesi

16 Ekim 2009 14:12 tsi
Fransa'ya Cem Uzan göndermesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün bütün boyutlarını üzerine giderek sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Erdoğan, "Dağa çıkışı engellemek, dağdan inişi kolaylaştırmak, milletle terörün arasına duvar örmek zorundayız. Bu ilişkiyi koparmak zorundayız. Hiçbir eyleme karışmamış olanların anasının babasının yanına dönmesi birçok ızdırap içinde olanları da bu ızdıraptan kurtaracaktır. Bu süreci çok daha kolaylaştıracaktır." açıklamasında bulundu.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin düzenlediği 'Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli birlik süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bu ülkede sadece demokrasi, milli egemenlik ve hukukun üstünlüğü için çalışmadık. Bu ülkeyi doyurmak, bu ülkenin ekmeğini çoğaltmak için de çalıştık. Milli birlik sürecine de bu zaviyeden bakmakta fayda var. Türkiye'de 7 yılda yaptıklarımız 20-30 yıl önce yapılsaydı Türkiye bu durumda mı olurdu? 20 yıl önce bunlar yapılsaydı Türkiye bugün ekonomik olarak çok iyi bir yerde olurdu." dedi. Milli birlik sürecine ekonomik yönden bakmak gerektiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin terör sebebiyle kaybettiklerinin ortada olduğunu belirtti. Türkiye için yeni bir sayfa açtıklarını, terörle mücadele devam ederken, olayın sosyolojik boyutlarını da ele aldıklarını dile getiren Erdoğan, Irak Başbakanı ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

"EYLEME KATILMAYANLAR ANASININ BABASININ YANIDA DÖNMELİ"

Başbakan Erdoğan, Iraklı meslektaşı ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verirken, "Iraklı meslektaşım, 'Irak'ta 1 milyonun üzerinde dul kadın var.' dedi. Bunun meydana getirdiği sosyolojik sıkıntıyı görüyor musunuz? Bu nasıl giderilir. Biz şu anda bunları yaşamıyoruz, ama buna benzer az da olsa yıkımlar bizde de yaşanıyor. Biz bu sorumluğu hissederek sorunun üzerine gidiyoruz." diye konuştu.

Terörün bütün boyutlarının üzerine giderek sorunu çözmeye çalıştıkları bilgisini veren Erdoğan, "Dağa çıkışı engellemek, dağdan inişi kolaylaştırmak, milletle terörün arasına duvar örmek zorundayız. Bu ilişkiyi koparmak zorundayız. Hiçbir eyleme karışmamış olanların anasının babasının yanına dönmesi birçok ızdırap içinde olanları da bu ızdıraptan kurtaracaktır. Bu süreci çok daha kolaylaştıracaktır." ifadelerini kullandı.

FRANSA'YA CEM UZAN GÖNDERMESİ

Başbakan Erdoğan, ABD'nin terör örgütünü listesine koyduğunu belirterek, buna rağmen Avrupa'daki bazı ülkelerin hala terörle kırmızı çizgi koymadığını dile getirdi.

Cem Uzan'a sığınma hakkı tanıyan Fransa'ya gönderme yaparak, "Benim ülkemde yolsuzluk yapan yargılananlara bile kapılarını açıyor. Ne biz affederiz ne tarih affeder." şeklinde konuştu. (CİHAN) 



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs