En Sıcak Konular

Erdoğan: Dağdan inişi hızlandırmalıyız

16 Ekim 2009 13:29 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletle terör örgütü arasında duvar örmek, ilişkiyi koparmak, terör örgütünü yalnızlığa itmek gerektiğini bildirerek, ''Dağa çıkışı engellemek, dağdan inişi hızlandırmak durumundayız'' dedi.

"Başarılı Türk Müteahhitlerine Ödül Töreni"nde konuşan Erdoğan, terör nedeniyle kaybedilenlerin çok açık ve net bir şekilde ortada olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Neleri kaybetmedik hem madden hem manen'' diye konuştu.   

Erdoğan, 2013 yılında GAP, DAP ve KOP'un tamamlanmasının, projelerin kapsadığı iller ve bölgeler kadar tüm Türkiye için de yeni bir sayfa açacağını belirterek, şunları söyledi:

''Son 30 yıldır terörle etkin bir mücadele edildi. Ancak salt terörle mücadelenin, sorunları çözmediği, çözemediği de görüldü. Aynı şekilde paketler açıldı, bölgenin ekonomik olarak desteklenmesinin, terörün zeminini yok edeceği hedefiyle girişimler yapıldı. Ancak bunlar da sonuna kadar götürülemedi ya da sonuç alınamadı. Biz şu anda çok daha kapsamlı bir şekilde meseleye yaklaşıyoruz. Terörle mücadeleye de devam edeceğiz. Bu işin psikolojik boyutu var, sosyolojik boyutu var.''

IRAK'TA 1 MİLYONUN ÜZERİNDE DUL KADIN...
Başbakan Erdoğan, Irak ziyaretinde Irak Başbakanı Nuri El Maliki'den bazı bilgiler aldığını belirterek, ''Şu son 7 yıl içerisinde Irak'ta dul kalan kadın sayısı, bana Sayın Başbakan'ın verdiği rakam 1 milyonunu üzerinde...Bunun meydana getirdiği sosyolojik yıkımı düşünebiliyor musunuz? Peki buna karşı verilebilecek bir mücadeleyi düşünebiliyor musunuz? Bu sosyolojik sorun nasıl tedavi edilebilecek? Uzaktan seyredildiği zaman işler kolay geliyor'' diye konuştu.

''Biz şu anda hamdolsun bunları yaşamıyoruz ama buna benzer az da olsa yıkımları ülkemizde biz de yaşıyoruz'' diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizim bunları yaşatmamamız lazım. Sorumluluk mevkiinde olan insanlar olarak biz bu sorumluluğu hissederek bu işin üzerine gitmek istiyoruz. Onun için, işin psikolojik boyutu var, sosyolojik boyutu var, olayın güvenlik boyutu var, diplomatik boyutu var, ekonomik boyutu var. Tüm bunların üzerine ısrarla giderek bu işi çözmek zorundayız. Dağa çıkışı engellemek, dağdan inişi hızlandırmak durumundayız. Yani milletle terör örgütü arasında bir duvar örmek durumundayız. O ilişkiyi koparmak durumundayız. Yalnızlığa itmek durumundayız. Ve orada herhangi bir eyleme, olaya karışmamış olanların inanıyorum ki anasının, babasının yanına dönmesi birçok şu anda ıstırap içinde olanları da o ıstıraptan kurtaracaktır ve bu süreci çok daha kolaylaştıracaktır.

Ama maalesef hep söylüyorum terörün bir piyasasının oluştuğunu görüyorum. Terör örgütü kendisine militan bulmak, sempatizan bulmak için bölgeye yapılan her türlü yatırımı hizmeti sabote etmenin mücadelesini veriyor. Bölge ne kadar yoksun kalırsa ne kadar mahrumiyet içinde olursa kendisinin o kadar ayakta kalabileceğini, hayatta kalabileceğini hesap ediyor.''
 
 aa



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs