En Sıcak Konular

Deniz Feneri: Bizde arama yok

16 Ekim 2009 13:24 tsi
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ''Bizde arama yok. Aramalar Almanya'da görülen Deniz Feneri e.v dava dosyasında ismi geçen 16 kişinin adreslerine yönelik.'' açıklamasında bulundu.

Deniz Feneri Genel Başkanı Avukat Mehmet Cengiz, başlatıldığı söylenen aramaların kendileriyle alakalı bir arama olmadığını söyledi. Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davasında adı geçen kişilere yönelik bir arama olabileceğini dile getiren Cengiz, depolarda aramaların yapıldığı yönündeki haberlerin yalan olduğunu vurguladı.

Televizyonlarda ve internet sitelerinde yer alan haberlerde Cumhuriyet Savcılığı talimatı doğrultusunda başta Deniz Feneri Derneği'nin Zeytinburnu'ndaki genel merkezi olmak üzere bir çok adrese operasyonlar düzenlendiği belirtilmişti. Baskınlar arasında Kanal 7 televizyonunda olduğu yazılmıştı.

Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Cengiz, "Soruşturmada şüpheli olan kişilerle alakalı olabilir. Bizimle alakalı bir arama söz konusu değil. Mahkeme bu davadaki faillerin bir kısmı Türkiye'dedir demişti. O isimlerle ilgili bir soruşturma yürütülüyor. Bu arama o şahıslarla ilgili bir arama. Deniz Feneri Derneği ile ilgili bir arama değil. Olay bizim dışımızda olduğu için meseleyi bilmiyoruz. Depolarda arama yapılıyor meselesi yalan. Böyle bir aramanın olduğu söyleniyor. Bu arama varsa, hakkında soruşturma yürütülen kişilerle alakalı bir aramadır. Türkiye Deniz Feneri ile ilgili bir soruşturma yok ki. Deniz Feneri ile ilgili adreslerde değil aramalar. Almanya'daki dosyada ismi geçen 16 kişiyle ilgili adreslerde bir arama olabilir." dedi.

''DENİZ FENERİ e.V. SORUŞTURMASI KAPSAMINDA MAHKEME KARARIYLA KANAL 7 TELEVİZYONUNDA EMNİYET MENSUPLARI TARAFINDAN ARAMA YAPILMAKTADIR''

''Deniz Feneri e.V'' soruşturması kapsamında Kanal 7 televizyonunda arama yapıldığı bildirildi.

Kanal 7 Kurumsal İletişim Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, ''Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan 'Deniz Feneri e.V' soruşturması kapsamında mahkeme kararıyla Kanal 7 televizyonunda emniyet mensupları tarafından arama yapıldığı'' kaydedildi.

Yayınların ve kurumun diğer faaliyetlerinin olağan şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada, bu konuda yapılacak spekülasyonlara itibar edilmemesi istendi. Bu arada, emniyet mensuplarınca yürütülen aramalar kapsamında, mali kayıtlar ve yöneticilerin bilgisayarlarında incelemeler yapıldığı, bazı bilgisayarların hard disklerinin kopyalandığı öne sürüldü.

Polisin Kanal 7 binasındaki arama çalışmaları devam ediyor.
 
cihan



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,671 µs