gündemi değiştirdi | " /> gündemi değiştirdi | "/>

En Sıcak Konular

'Balon çocuk' gündemi değiştirdi

16 Ekim 2009 12:25 tsi
'Balon çocuk' gündemi değiştirdi Amerika'nın Colorado eyaletinde, içinde 6 yaşında bir çocuğun olduğu iddia edilen helyum yüklü balon bir anda ülke gündemini değiştirdi.

Amerikan televizyonları, ABD Başkanı Barack Obama'nın halkla buluşma toplantısı sırasında yaptığı konuşmayı yarıda keserek, içinde 6 yaşında erkek bir çocuğun olduğu helyum yüklü balonun havalandığını ve gittikçe yükseldiğini bildirdi. Başta CNN, Fox News ve MSNBC olmak üzere bir çok kanal yayın akışını değiştirerek gelişmeleri anı anına izleyicilerine aktardı. Balonun havadaki görüntülerini yayınlayan ve uzmanları da konuk eden televizyonlar, çocuğun soğuktan ölmüş ya da düşmüş olabileceğini, dua etmekten başka yapacak bir şey olmadığını dile getirdi.

Yaklaşık 2 saat boyunca havada kalan ve 80 kilometre kadar yol alan balon, içindeki gazın kaçması sonucu yere indi. Yere iniş sonrası yayınlanan görüntü ülkeyi bir anda yasa boğdu. Ancak daha sonra balonun içinde çocuk olmadığı anlaşıldı. TV kanalları, çocuğun düşmüş olabileceği üzerinde dururken, polisten gelen açıklamada arama çalışmalarının başladığı belirtildi.

Yaklaşık 4 saat süren olay ilginç bir gelişmeyle noktalandı. Falcon Heene isimli çocuğun evde olduğu ve babasına ait balonu elinden kaçırdığı için korkup evlerinin çatısında bir kutu içinde saklandığı açıklandı.

Bir anda ülke gündemini değiştiren olay ilerleyen saatlerde daha da ilginç bir hal aldı. CNN'in yayınında, baba Richard Heene'nin "Neden ortaya çıkmadın?" sorusu üzerine çocuk, "Bunu bir şov için yaptığımızı söyledin" diye cevap verdi. Richard Heene, CNN'in ısrarlı soruları karşısında, çocuğun ne demek istediğini bilmediğini söyleyerek, oğlunu yalanladı.

Öte yandan ailenin daha önce "Wife Swap" adlı bir reality şov programına katıldığı ve babanın Youtube'ta kendi özel kanalı olduğu kaydedildi.

Cihan



Bu haber 1,860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs