En Sıcak Konular

Bakan Dinçer memurları uyardı

16 Ekim 2009 12:12 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlerine vatandaşa daha hızlı ve kaliteli hizmet verme çağrısında bulundu. Vatandaşların işini zamanında bitirme talimatı veren Dinçer, memurları uyardı:

"Bir memur kendisine gelen vatandaşı 'bu benim görevim değil deyip' geri gönderemez göndermemeli. İnsanımız boş olan memurdan istediği hizmeti alacak." Müdürlerden personellerini buna göre eğitmelerini isteyen Dinçer, şikayet mektuplarına değinirken, "Referanslarınız sizi kurtaramaz." diye ikaz etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye İş Kurumu İl Müdürleri toplantısına katıldı. İl müdürlerine bürokrasiyi azaltma genelgesini anlatan Dinçer, il müdürlerinden vatandaşların işini bekletmeden çözmelerini istedi. Memurların da bu yönde eğitilmesini isteyen Bakan, "Bir memur kendisine gelen vatandaşı 'bu benim görevim değil' deyip gönderemez göndermemeli. İşleri ayrıştırdığımızda vatandaş her memura ayrı ayrı gidiyor. Bu da hizmetleri yavaşlatıyor. Boş olan memurdan istediği hizmeti alacak. Personelinizi buna göre eğitin." şeklinde konuştu.

Kendisinin masasında bir günden fazla evrak bekletmediğini kaydeden Dinçer, müdürlere de aynı çağrıyı yaptı. Evrakların bekletilmesi halinde müdürlerin işlerini aksattığı kanaatine varacağını aktaran Dinçer, vatandaşa hizmet sunulan binaların da güzel düzenlenmesini istedi: "Masanızın bir kenarına çiçekte mi koyamıyorsunuz. Makam odaları gayet güzel. Ama memurların çalıştığı yerlerin boyası dökülmüş. Eğer böyleyse hizmet sunduğunuz insanları kale almıyorsunuz. Elinize bir fırça alın boyayıverin. Vatandaşın hizmet aldığı yeri güzelleştirmeye yönelik gayret gösterin."

Hizmet sunumunda önceliğin vatandaş daha sonra personel son alarak il müdürü olduğunu vurgulayan Dinçer, 5 sene sonra vatandaşların Türkiye İş Kurumu hakkında olumlu görüş belirtmesi için bugünden çalışacaklarını dile getirdi. (CİHAN) 



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,826 µs