En Sıcak Konular

Deniz Feneri ve Kanal 7'e baskın!

16 Ekim 2009 11:25 tsi
Deniz Feneri ve Kanal 7'e baskın! Savcılıktan Deniz Feneri operasyonu. Derneğin genel merkezi başta olmak üzere birçok noktada arama yapılıyor.

Almanya'daki Deniz Feneri Derneği operasyonu Türkiye'ye sıçradı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İstanbul'da derneğin depoları ile Kanal 7 televizyonuna baskın düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da Deniz Feneri Derneği'ne operasyon düzenlendi.

 
17 adrese baskın

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren aralarında Fatih'teki ana deponun da bulunduğu 17 ayrı adrese baskın yaptı.

KANAL 7 BİNASINDA ARAMA

Ekipler film yapım şirketleri, muhasebe büroları ile derneğe ait olduğu kaydedilen depolarda arama yapıyor. Bu arada, ekiplerin, Kanal 7 binasında da arama yaptığı öğrenildi.

Aramalarda el konulan belgeler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilecek. Şu ana kadar gözaltına alınan herhangi bir kimsenin bulunmadığı belirtildi.

YOLSUZLUK OPERASYONU

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. derneğine son yılların en büyük yolsuzluk operasyonu yapılmıştı. Derneğe gelen 41 milyon Euro bağışın, 18 milyon Euro’luk kısmının amaç dışı kullanıldığı tespit edilmiş, dernek yöneticisi 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Almanya’daki davanın dosyası, Şubat ayında Türkiye’ye gönderilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayla ilgili olarak soruşturma başlatmıştı.

KANAL 7'DEN AÇIKLAMA
 ''Deniz Feneri e.V'' soruşturması kapsamında Kanal 7 televizyonundan yapılan açıklamada arama yapıldığı doğrulandı ve yayının devam ettiği söylendi.

EMNİYET MENSUPLARI KANAL 7'DE

Kanal 7 Kurumsal İletişim Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, ''Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan 'Deniz Feneri e.V' soruşturması kapsamında mahkeme kararıyla Kanal 7 televizyonunda emniyet mensupları tarafından arama yapıldığı'' kaydedildi.

YAYIN DEVAM EDİYOR

Yayınların ve kurumun diğer faaliyetlerinin olağan şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada, bu konuda yapılacak spekülasyonlara itibar edilmemesi istendi.

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs