kızdıran tehdit | " /> kızdıran tehdit | "/>

En Sıcak Konular

Şehit ailelerini kızdıran tehdit

16 Ekim 2009 09:12 tsi
Şehit ailelerini kızdıran tehdit 

‘El bombası’ cezasıyla 4 askerin şehit olmasına neden olan Teğmen Tümer’in tanıkları ve avukatı şehit Öztürk’ü suçladı. Baba Öztürk ile avukatı isyan etti.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde ‘nöbette uyuyan’ bir askerin eline pimi çekilmiş el bombası vererek patlamasına ve 4 askerin şehit olmasına neden olan Piyade Teğmen Mehmet Tümer’in 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’ndeki yargılamasına dün de devam edildi. Müdahil ve sanık tarafının talebi üzerine dün 4 askerin şehit olduğu yerde keşif yapıldı. Öte yandan olay yerinde çekilen görüntüler medyaya dağıtıldı.

DAHA ÖNCE BÖYLE BİR CEZA VERİLMEDİ

Dünkü duruşmada sanık Teğmen Tümer’in talebi üzerine görevli tim kolunda daha önce görev yapan Uzman Çavuş Zeydan Arabacı tanık olarak dinlendi. Arabacı, 8 ay birlikte görev yaptığı İbrahim Öztürk’ün ‘disiplinsiz bir asker’ ve ‘giyimi bile bir askere yakışmayacak şekilde’ olduğunu iddia etti. Çavuş Mustafa Sezer de şehit Öztürk’ü suçlayarak ‘disiplinsiz’ olduğunu anlattı. Timde görevli asker İsmail Turunç ise “İlk defa nöbette uyuyan birisi, hücum yeleksiz dolaşan birisi değildi. Daha önce de yapıyordu ama o ana kadar böyle bir ceza olmamıştı. Uyarılar alıyordu. Dönüp eğitim alıyorduk’’ dedi.

DİĞER 3 ASKERİN SUÇU NEYDİ?

Teğmen Tümer’in talebiyle dinlenen askerlerin şehit İbrahim Öztürk’ü suçlaması üzerine Öztürk ailesinin avukatı Özgür Murat Büyük, mahkemenin sanık Tümer yerine şehit Öztürk’ü yargılamaya başladığından şikayet etti.  Öztürk’ün babası Hacı Öztürk de söz alarak ‘’Burada hep İbrahim’den söz ediliyor. Suçu İbrahim işlemiş oluyor. Peki diğer 3 tane şehide ne oldu? Bunlar hiç gündeme gelmeyecek mi? Bu beni rahatsız ediyor’’ diye konuştu.

ASTSUBAY VE UZMAN ÇAVUŞ DA...

Olayın idari tahkikatını yapan Piyade Albay Fikret Öcal, incelemeleri sonucunda Teğmen Tümer’in ‘talimatlara uygunsuz davranış gösterdiğini’ ve ‘tecrübesiz olduğu’ kanaatine vardıklarını söyledi. Olay yerindeki astsubay ile uzman çavuşun da Teğmen Tümer’in uygun olmayan emrine müdahalede bulanmaları gerektiği, müdahale etmeyip izlemekle yetinmeleri nedeniyle hafif kusurlu olduklarını ifade eden Albay Öcal, ‘Öztürk’ün iyi bir asker olmasına karşılık disiplinsiz ve şımarık bir yapıda olduğu kanaatine vardık’ dedi. 

Avukatın ‘Şehit beratını geri alırız ha!’ mesajı

Sanık Teğmen Mehmet Tümer’in avukatı Behiç Cantürk, ilk duruşmadaki tepki çeken çıkışlarınıdün de sürdürdü.  Avukat Cantürk, basın aracılığıyla ailelere “Bu işi daha fazla kurcalarsanık oğlunuz şehitlik beratı alınır” mesajı gönderdi. İlk duruşmada şehit “Müvekkilim ne yapsaydı?. Nöbette uyuyan İbrahim Öztürk’ün şeref ve haysiyeti ile mi oynasaydı, dövmesi daha mı iyi olacaktı?’’  diyen  Teğmen Tümer’in avukatı Behiç Cantürk dün de gazeteciler aracılığıyla şehit ailelerine üstü örtülü tehditler gönderdi. 

‘ŞEHİT KUSURLU ÇIKARSA GERİ ALINIR!’

Duruşmanın sona ermesinin ardından Cantürk, bazı gazetecilere ‘’Mevzuat gereği şehit olan bir askerin şehitliği sırasında kusurlar ortaya çıkarsa şehitlik beratının geri alınacağı’’nı söyleyince şehit Mesut Bulut’un babası Sinan Bulut, mahkeme heyetine Avukat Cantürk’ün kendilerini tehdit ettiğini söyledi.  Cantürk, hakime, konunun, mevzuat hakkında gazetecilere bilgi vermekten ibaret olduğunu söyleyince baba Sinan Bulut ‘’Şehitlik beratı incelenmeden mi veriliyor?” diye çıkıştı.

İhmalden yargılanıyor

“Teğmenin yakasını bırakmayacağım” diyen Şehit İbrahim Öztürk’ün babası Hacı Öztürk, “Teğmenden sonuna kadar davacı olacağım. Teğmenin yakasını da bırakmayacağım. Cezası neyse devletimiz onun cezasını mutlaka verecektir. Bundan eminim, çocuğun eline bombayı o verdi. patlamaya sebebiyet veren de teğmendir” dedi. Ailenin avukatı Murat Büyük de hazırlanan iddianamede alt sınırdan ceza istendiğini belirterek “4 kişinin yaşamının bedeli için 8 yıl isteniyor. Kasıt değil ihmal deniliyor. Biz ihmal olduğunda ısrarlıyız” dedi.

star



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,833 µs