En Sıcak Konular

TÜSİAD'a bir haller oluyor

16 Ekim 2009 08:15 tsi
TÜSİAD'a bir haller oluyor TÜSİAD Başkanı Yalçındağ ‘3 yıl yeter’ diyerek başkanlıktan ayrılacağını söylemesinin ardından, bir açıklama da YİK Başkanı Mustafa Koç’tan geldi. Koç “Tüzük değişirse, şartları değerlendiririm” dedi

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın “Yıl sonunda başkanlığı bırakıyorum” açıklamasından sonra gözler TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi’ne (YİK) çevrildi. Kulislerde Yalçındağ’ın bırakma kararını yönetime bilgi vermeden kamuoyu ile paylaştığı, bu nedenle seçim takviminin öne alındığı belirtiliyordu. TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç, konuyu değerlendirmek üzere başkanlar kurulunun ekim sonunda toplanacağını belirterek, olağanüstü genel kurul tarihinin tespit edileceğini söyledi. Buna göre ocak ayına kadar TÜSİAD’da Yalçındağ’ın koltuğuna oturacak yeni isim belli olacak.

YİK İÇİN ÜYELERE YEŞİL IŞIK

Muhtemel başkan adayları olarak basına yansıyan isimler hakkında yorum yapmaktan kaçınan Koç “Şu ana kadar ne yönetim kurulu ne de üyelerden bize bir aday geldi. Yeni başkanın kim olacağını konuşmak için erken” dedi. New York’ta bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Koç, görev süreleri ilgili tartışmaların Yalçındağ örneğinde olduğu gibi “2 sene kısa 4 sene uzun geliyor” görüşünü bir kere daha teyit ettiğini vurguladı. “Uygun görülürse bu konuda tüzük değişikliğine gidilebilir” diyen Koç, genel kurulun onaylaması halinde 3 yıl görev yapacak bir başkanın seçimine sıcak baktığını kaydetti. Mustafa Koç, kendisinin YİK Başkanı olarak 1 yıl daha süresi olduğunu hatırlattı. “Tüzük değişirse, şartları yeniden değerlendiririm. Ancak benim görevimin yönetim kurulu başkanı kadar ilave mesai gerektirmiyor. Daha çok temsil görevim var” sözleriyle de YİK Başkanlığı için üyelere yeşil ışık yaktı. TÜSİAD’ın son YİK Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde Başkan Arzuhan Doğan Yalçındağ, işadamlarından babası Aydın Doğan’ın şirketlerine kesilen 4.8 milyar TL’lik vergi cezasına karşı destek istemişti. Ancak üyelerin tam destek vermemesi üzerine TÜSİAD’da vergi çatlağı ortaya çıkmış, Yalçındağ da grup gazetelerine koltuğu bırakacağını açıklamıştı.

Başkanlığa aday bulmak zor

TÜSİAD’daki başkanlık tartışmalarını değerlendiren işadamı Rahmi Koç, geçmişte işadamlarının hayalini bu koltuğun süslemesine karşılık bugün aday bulmakta zorluk çektiklerini aktardı. Koç “Kimse aday olmak istemiyor. Daha evvel pek çok insan arasında seçim yapmak zorunda kalırdık. Şimdi gel sen ol diye biz yalvarıyoruz. Fakat kimse çıkmıyor. İş yükü ağır. Kolay iş değil tabii” şeklinde konuştu.

Beşiktaş taraftarlığı ve kulübe desteğiyle de bilinen Rahmi Koç, Karakartal’da yaşanan başkanlık yarışında New York’ta önemli açıklamalarda bulundu. Koç, başkanlık konusunda kendi isteğinin Hikmet Çetin’in başkan, Murat Aksu’nun ise başkan yardımcısı olması şeklinde olduğunu belirterek “Ancak bunun olmayacağı görüldü” dedi. Aksu ile 1 saat görüştüğünü belirten Koç “Oturdum konuştum. Aksu aklı başında iyi çocuk” dedi. Koç, böylece Aksu’ya desteğini göstermiş oldu.

Koç açılıma karşı!

Rahmi Koç, Metropolitan Sanat Müzesi’nde genç Herkül heykelinin önünde hatıra resmi çektirdi. Koç, heykelin müstehcen yerlerini de müzenin poşeti ile kapattı.

Star



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs