En Sıcak Konular

'Yoksa seçim mi kazandım?'

15 Ekim 2009 20:03 tsi
Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü yönetmen Francis Ford Coppola, basın mensuplarının gösterdiği yoğun ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi, "Bir şeye mi seçildim? Seçimleri mi kazandım?" diye espri yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'yi ziyareti kapsamında Ankara'ya gelen yönetmen Coppola'yı bakanlığın Opera'daki binasında kabul etti.

Basın mensuplarının yoğun ilgisine şaşıran Coppola, ''Burada, bir basın toplantısı olacağını bilmiyordum. Bir şey için mi seçildim, yoksa seçimleri mi kazandım?'' diye espri yaptı. Bakan Günay da bunun üzerine Coppola'ya ''Tüm dünyada çok ünlüsünüz'' dedi.

Bakan Günay, kabulde yaptığı konuşmada da Coppola'yı ''Dünya sinemasının çok değerli ve ünlü yönetmenlerinden biri'' olarak nitelendirdi. Coppola'nın Türkiye'de yaklaşık bir hafta kalacağını belirten Günay, ''Türkiye'de son yıllarda film, sinema alanında çok önemli gelişmeler var. Belki kendileri buradaki incelemelerinden sonra, umarım Türkiye'de bir film çekmeye karar verecekler. Bunu çok temenni ederim. Bu konuda verilmiş bir karar yok, sadece temenni'' dedi.

'İZLENİM EDİNMEK İÇİN BULUNUYORUM'
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan yönetmen Coppola ise Türkiye'de film çekeceğine ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili soruya, ''Türkiye'ye film çekmeye gelmedim sadece ziyaret için geldim. Çünkü Türkiye'yi beğeniyorum. Daha önce hiç Ankara'da bulunmadım ama İstanbul'da bulundum. İstanbul, çok sıra dışı, güzel bir şehir ve tarihi hakkında çok bilgiye sahibim. Burada, sadece biraz zaman geçirmek ve izlenim edinmek için bulunuyorum'' diye konuştu.

Coppola, Zürih Film Festivali için gittiği İsviçre'de tutuklanan ünlü yönetmen Roman Polanski'nin durumu ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de konunun ''adil ve iyi bir şekilde çözüme kavuşturulması'' dileğinde bulundu.

Usta yönetmen, Türk sineması ile ilgili izlenimlerinin sorulması üzerine, ''Bu seyahatimde, konu ile ilgili daha fazla şey öğrenmeye hevesliyim'' dedi.

''Eğer Türkiye'de film çekmeye karar verirse Türk oyuncuları oynatıp oynatmayacağı'' yönündeki soruya Coppola, böyle bir karar alırsa Türk aktrist, aktör ve set elemanı birçok kişiyi yapımda istihdam edebileceği karşılığını verdi.

Konuşmaların ardından, bir gazeteci Coppola'ya bir filminin DVD'sinin kapağını imzalattı.

ntv



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,647 µs