En Sıcak Konular

Bakan Bağış'ta AB raporu yorumu

15 Ekim 2009 18:53 tsi
Bağış, AB Türkiye İlerleme Raporu'nun, bugüne kadar yayınlanan raporlar içinde Türkiye'deki reform sürecini en çok öven, destek veren ve daha fazlasını talep eden bir rapor olduğunu söyledi.

AB Uyum Komisyonundaki konuşmasında Bakan Bağış, AB Türkiye İlerleme Raporu'nu değerlendirdi ve raporun, Türkiye'de son bir yılda atılan önemli adımları ele aldığını bildirdi.

Bağış, İlerleme Raporunda yer alan değerlendirmeleri şöyle sıraladı:

"Bu yıl içinde sadece AB konusuna yoğunlaşacak bir bakanın başmüzakerecilik göreviyle yetkilendirilmesi, Başbakan'ın 4 yıllık aradan sonra Brüksel'e gitmiş olması, TRT 6'nın yayına başlaması, TRT radyolarından Ermenice ve Kürtçe yayın yapılması, GAP bölgesine 500 milyon avronun üzerinde fon aktarılması, 1 Mayıs'ın tatil edilmesi, Kadın Erkek Fırsat Eşitlik Komisyonu kurulması, Nazım Hikmet'in vatandaşlığının iadesi, yargıda adalet konusunda önemli adımlar atılması... Bunun gibi önemli gelişmeler raporda var."

Egemen Bağış, raporun, Türkiye'nin, dünya barışına katkılarını, bölgede oynadığı yapıcı rolü, arabuluculuk çabalarını, bölgede barış çabalarına olan katkısını takdir ettiğini, bunun Türkiye açısında önemli olduğunu ifade etti.

Söz konusu raporun bugüne kadar yayınlanan raporlar içinde Türkiye'deki reform sürecini en çok öven, destek veren ve daha fazlasını talep eden bir rapor olduğunu belirten Bağış, "Geçmişteki gibi insan hakları ihlalleri, işkence gibi kötü örnekleri sıralayan değil, ülkemizdeki son bir yılda atılan önemli adımları sıralayan raporla karşı karşıyayız" dedi.

Bu başarıda AB Uyum Komisyonunun da önemli katkısının olduğunu belirten Bağış, komisyon üyelerine teşekkür etti.

"BU HASSASİYETİ YAŞAMAMAYI TERCİH EDERDİM"

Bağış, toplantının başında yaşanan "özür tartışmasını" kastederek, şunları söyledi:

"Yaşadığımız bu hassasiyeti yaşamamayı tercih ederdim. Ama bugün Meclisten geçmiş 143 yasayı bir yılda Anayasa Mahkemesine götürmek suretiyle, Türkiye'nin AB sürecini kimin tıkadığı herkesin malumudur. Muhalefet partilerimiz, özellikle ana muhalefet partimizin, artık Türkiye'nin AB yolunundaki sürecini tıkamaktansa açmak yoluna gitmesinin ülkemizin yarınları açısından önemli olduğunu düşünüyorum."



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,663 µs