En Sıcak Konular

Gökçek'in 5 yıl hapsi isteniyor

15 Ekim 2009 16:55 tsi
Gökçek'in 5 yıl hapsi isteniyor Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek'e, AKP’nin Sincan’da düzenlemiş olduğu mitingde yaptığı konuşma yüzünden dava açıldı..

Sincan Cumhuriyet Savcısı Gürhan Özok tarafından hazırlanan iddianamede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek'in 21 Mart 2009’da AKP’nin Sincan’da düzenlemiş olduğu mitinge konuşmacı olarak katıldığı anlatılarak, konuşmasının sonuna doğru “Bir taraftan Kanal D'de Mehmet Ali Birand, öteki taraftan Star TV'de Uğur Dündar, AK Parti’ye ve bize hangi iftirayı atarsa atsın, bu millet bunlara itibar etmeyecek, Allah izin verirse şurada seçimlere bir hafta kaldı, atsınlar bakalım iftiralarını, ondan sonra size bir Melih Gökçek sözü bu, Uğur Dündar'a da, o Mehmet Ali Birand'a da eğer bu Türkiye dar gelmezse bana yazıklar olsun; bu Türkiye’de çok yazarlar geldi geçti, bunların en meşhurunu tarih yapma bana nasip oldu," şeklinde beyanda bulunduğu ifade edildi.

Mehmet Ali Birand ve Uğur Dündar’ın müşteki olarak alınan ifadelerinde, Gökçek’in kendilerini “Seçimden sonra ben Melih Gökçek isem, Mehmet Ali Birand ve Uğur Dündar'a bu Türkiye dar gelmezse bana yazıklar olsun” sözleriyle tehdit ettiğini söyledikleri belirtildi. Müştekiler ile Gökçek’e uzlaşma teklif edildiği ancak bunu kabul etmedikleri, Gökçek’in ifadesinde söz konusu cümleyi motomat olarak kullanmadığını, müştekileri herhangi bir şekilde tehdit etmediğini anlattığı kaydedildi.

Gökçek’in, kendisine yönelik haber programlarında hakaret ve iftira içeren konuşmalar yaparak haksız saldırıda bulunduğunu öne sürdüğü Uğur Dündar ile hukuken mücadele edeceğini bildirmek amacıyla bu konuşmayı yaptığını, tehdit kastının olmadığını söylediği ifade edilen iddianamede, “TCK 106/1-2.cümlesindeki tehdit suçuna ilişkin maddenin gerekçesinde, suçun oluşması bakımından tehdit konusu kötülüğün gerçekleşip gerçekleşmemesinin önemli olmadığı, tehdidin objektif olarak ciddi bir mahiyet arz etmesi gerektiği, kişi, fail objektif olarak ciddi bir mahiyet arz eden söz ve davranışlarla mağduru tehdit etmek istemiş olmasına rağmen mağdurun bu söz ve davranışları ciddiye almamış olabileceği, bu durumda tehdidin yine gerçekleşmiş olduğu, tehdidin gerçekleşip gerçekleşmemesinin muhatabı üzerinde etkili olup olmamasına bağlı tutulmaması gerektiği belirtilmiştir. Failin muhatabı üzerinde ciddi şekilde korku ve endişe yaratacak uygunluk ve yeterlilik içerip içermediğinin araştırılması gerekmektedir" denildi.

Gökçek'in, kamuoyunda tanınan müştekilerin isimlerini zikretmek suretiyle ‘Uğur Dündar'a ve Mehmet Ali Birand'a eğer bu Türkiye dar gelmezse bana yazıklar olsun’ şeklinde sarf ettiği sözün açık hava mitinginde topluluk önünde aleni bir ortamda söylenmesi nedeniyle, müştekilerde üçüncü şahıslar tarafından da kendilerine bir kötülük gelebileceği yönünde korku ve endişe duyulmasına sebep olduğu belirtilerek, "sarf edilen sözlerin objektif olarak ciddi bir mahiyet arz ettiği, bu nedenle TCK 106/1-2.cümle kapsamında sair kötülük içeren bir tehdit niteliğinde olduğu anlaşılmıştır,” ifadesi yer aldı.

Gökçek için TCK’nın 106. maddesi uyarında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi. Gökçek önümüzdeki günlerde Sincan Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayacak.

aktif haber



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs