En Sıcak Konular

Ertuğrul Sağlam'a o soru soruldu

15 Ekim 2009 15:51 tsi
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğurul Sağlam, "Türk futbolunun ve milli takımın başarısı için Fatih Terim ve ekibinin görevine devam etmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Sağlam, haftasonu deplasmanda Denizlispor ile yapacakları maçta, kaleci Ivankov, Sercan Yıldırım, Eren, Muhammed ve Yenal'ın sakatlıkları nedeniyle bu maçta oynayamayacağını söyledi. Güney Koreli oyuncu Shin'in de, "Türkiye'de mutlu değilim" diyerek ülkesine döndüğünü hatırlatan Sağlam, "Gerçi bu konuda Bursaspor FIFA nezlinde gerekli girişimleri yaptı. Biz Shin ile görüşerek yeniden takıma dönmesini sağlamaya çalışacağız. Ancak, dönmezse hukuki anlamda Bursaspor kulübü haklı durumda." diye konuştu.

Sağlam, Ivankov'un, son haftalarda gerek fiziksel gerekse performansı gerekse tecrübesiyle önemli katkılar yaptığını belirterek, ''Ivankov, milli takımda sakatlandı. Oradan gelen haberlere göre Ivankov, en 3 hatfa sahalardan uzak kalacak. Ben Ivankov'un daha önce de sahalara dönebileceğime inanıyorum. Ivankov'un yerine kaleyi Yavuz koruyacak. Biz sezon başından beri olası sakatlıklara karşı tüm oyuncularımızı hazır halde tutuyorduk. Yavuz da göstereceği performansla Ivankov'u aratmayacaktır. Ona güveniyoruz." dedi.

HEDEF GALATASARAY'I GEÇMEK

Ligde üçüncü sırada olduklarını ve daha yukarılara çıkmak istediklerini belirten Sağlam, "Bizim işimiz bundan sonra akıntıya karşı kürek çekmek. Akıntıya karşı iyi kürek çekemezsen geriye doğru gidersin. Ligde 3. sıradaki yerimizi korumak için çaba sarfedeceğiz. İşimiz kolay değil. Önce Denizlispor maçını kazanmalıyız. Daha sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçını düşünmeye başlayacağız. Eğer biz bu iki maçı kayıpsız geçersek bir sonraki hafta Galatasaray, Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe'nin galibiyeti halinde bizim 2. sıraya yükselme ihtimaliz var." diye konuştu.

FATİH TERİM DEVAM ETMELİ

Milli takımla ilgili soruları da yanıtlayan Sağlam, futbolda başarı için istikrarın çok önemli olduğunu, Fatih Terim ve ekibinin 4 yılda önemli başarılara imza attığını dile getirdi.

Türk futbolunun ve milli takımın başarısı için Fatih Terim ve ekibinin görevine devam etmesi gerektiğine inandığını vurgulayan Sağlam, "Fatih Terim'in futbolculuk ve teknik adamlık yaşantımda benim üzerinde önemli emeği ve katkıları vardır. Geçen yıl yakalanan Avrupa 3'ncülüğü başarısının Fatih Terim ve ekibinin eseri olduğunu unutmamalıyız." dedi.

Milli takım ile ilgili kendisine bir teklif ulaşmadığını belirten Sağlam, her Türk antrenörü gibi bu önemli görevi yapmanın kendisini de gururlandıracağını ancak, istikrardan yana olan bir kişi olarak Fatih Terim ve ekibinin göreve devam etmesinin çok daha faydalı olacağına inandığını kaydetti.

TAKIMI YARI YOLDA BIRAKMAM

Sağlam, bir gazetecinin sorusu üzerine, sözleşmesinde milli takıma gitmem halinde sözleşmenin tazminatsız feshi konusunda bir madde olduğunu ancak o maddenin devamında, 'görevi sezon sonunda bırakır' maddesinin de bulunduğunu belirterek, takımı yarı yolda bırakacak bir kişi olmadığını sözlerine ekledi.

(CİHAN) 



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs