En Sıcak Konular

Ankara'da grip vakası artıyor

15 Ekim 2009 15:29 tsi
Dün özel bir ilköğretim okulunda tespit edilen domuz gribi vakasının ardından yapılan incelemelerde hasta sayısı 15'e yükseldi..

Ankara Valisi Kemal Önal, Dün Bilkent ilköğretim okulunda tespit edilen domuz gribi vakası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Dün Bilkent ilköğretim okulunda tespit edilen domuz gribi vakası sayısı toplam 15'e çıktı.

Domuz giribi teşhisi ile tedavi altına alınanlardan 10'u öğrenci, 1'i doktor, 1'i veli, 1'i öğretmen, 2'si de okul dışından.

Vali Önal, 'Domuz gribi görülen sınıftaki öğrenciler ve bunlarla temas etmiş olması muhtemel kişilerin barındığı 59 evde tarama yapıldı.

Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ankara BUPS İlköğretim okulundaki domuz gribi vakasıyla ilgili, ''Konunun hassasiyetle takip edildiği ve bilim insanlarınca önerilen bütün tedbirlerin alındığı'' bildirildi.

Yazılı açıklamada, Ankara BUPS İlköğretim okulunda 13 Ekim tarihinde A (H1N1) virüsü tespit edildiği ve İl Hıfzıssıhha Kurul kararı doğrultusunda Valilik tarafından eğitim-öğretime bir hafta ara verildiği anımsatıldı.

Hasta ve temaslılarının takiplerinin titizlikle sürdürüldüğü, diğer okullarla ilgili herhangi bir sorun bulunmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Hastalığın belirtileri, mevsimsel grip belirtilerine benzerdir. Bunlar, ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yaygın vücut ağrısı, baş ağrısı, üşüme ve yorgunluk gibi belirtileri içermektedir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebilmektedir. Bu belirtileri taşıyanların en yakın sağlık ocağına başvurması önem taşımaktadır.

Pandemik A (H1N1) virüsünün de yine mevsimsel griple aynı şekilde yayıldığı düşünülmektedir. Grip virüsleri insandan insana öksürük ve hapşırma yoluyla bulaşmaktadır. Grip virüsü bulaşan bir yere dokunulduktan sonra, eller ağız ya da buruna götürüldüğünde de hastalık bulaşabilir.

Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın kağıt mendil veya peçete bulundurmak gibi basit tedbirlere uyması ve çocuklarını eğitmesi bir çok problemi önleyecektir.

Sağlık Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde H1N1'den korunma yollarını içeren afiş ve broşürlerin tüm okullara dağıtımını yapmıştır. Bunun yanında önümüzdeki hafta içinde de tüm okul müdürlerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek bir salonda söz konusu hastalık konusunda bilgi verilecektir.

Konu, Bakanlığımız ve Valiliğimizce hassasiyetle takip edilmekte ve bilim insanlarınca önerilen bütün tedbirler alınmaktadır.''

 



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,725 µs