ağzındaki baklayı çıkardı | " /> ağzındaki baklayı çıkardı | "/>

En Sıcak Konular

Cindoruk ağzındaki baklayı çıkardı

15 Ekim 2009 15:10 tsi
Cindoruk ağzındaki baklayı 
çıkardı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Avrupa Birliği'nin (AB) ilerleme raporunu eleştirdi. AB'nin anayasayı yenileme ihtiyacından vazgeçtiğini savunan Cindoruk, Ergenekon davasının iç hukukta bir yargı organı gibi algılandığını ileri sü

Cindoruk, Ergenekon davasında uygulanan gizli tanık sisteminin kaldırılmasını istedi. Ermenistan ile imzalanan protokolü de eleştiren Cindoruk, tarihte milli bir ayıp olarak kalacağını iddia etti.

DP Genel İdare Kurulu, Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un başkanlığında parti genel merkezinde son kez toplandı. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Cindoruk, 31 Ekim'de Anavatan Partisi ile yapılacak birleşme, bütünleşme öncesi bunun DP'nin kendi organlarıyla yaptığı son toplantı olduğunu söyledi.

Başarılı bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Cindoruk, 26 yıl sonra iki partinin bir araya geldiğini belirterek, bunun uzlaşma kültürünün somut bir örneği olduğunu savundu. Bu yolu takip edecek siyasi partilerin çıkacağını dile getiren Cindoruk, yoğun bir siyasi trafiğin yaşandığını ve kamuoyunda yorgunluğun başladığını ifade etti.

Türkiye-Ermenistan maçının olaysız bitmesine sevindiklerini dile getiren Cindoruk, FİFA'nın Azerbaycan bayraklarını maça almamasının futbol seyircisinin özgürlüğünü kısıtladığını söyledi. Türk halkının Azerbaycan'a karşı çok duyarlı olduğunu vurgulayan Cindoruk, Ermenistan'ın saldırgan bir devlet olduğunu ve bu devletin korunmasının ise Azerbaycan'ı incittiğini savundu. Saldırganı ödüllendiren bir anlaşma ile karşı karşıya bulunduklarını ileri süren Cindoruk, bu protokolün içlerine sinmediğini vurguladı. Komşulara şefkatli davranılmasının doğru olduğunu anlatan Cindoruk, anlaşmanın ise tarihte milli bir ayıp olarak kalacağını iddia etti.

Türkiye'nin sınırlarını haklı sebeplerle kapattığını kaydeden Cindoruk, bu nedenlerin henüz ortadan kalkmadığını belirtti. Cindoruk, protokolün Meclis'te kabul edilmesinin Anayasa'nın 90. maddesine aykırı olacağını ileri sürdü.

AB ilerleme raporlarına karşı olmadıklarını ve eleştirilerin bir kısmına katılabileceklerini dile getiren Cindoruk, iktidarın Türkiye'nin Orta Doğu ülkesi olması için çalıştığını ileri sürerek, AB çalışmalarının yavaşladığını savundu. AB'nin ilerleme raporunda eleştiri yapıldığını, ama öneri olmadığını anlatan Cindoruk, Ergenekon'un Türkiye'nin iç hukukta bir yargı organı gibi algılandığını ileri sürdü.

Demokratik açılımın içinin boş olduğunu iddia eden Cindoruk, kapı kapı dolaşılarak mektuplaşma ile zaman kaybetmeye gerek olmadığını söyledi. Cindoruk, açılıma yönelik şu önerilerde bulundu: "Temsil adaleti için makul bir baraj olmalı. Siyasetin finansmanı, seçim masrafları denetlenmeli, partilerin bütçeleri Sayıştay'ın denetimine açılmalı. Memurlara toplu görüşme ve grev hakkı tanınmalı. Gizli şahitlik iflas etti. İftira kurumu haline geldi. Bu kaldırılmalı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda Adalet Bakanı ve müsteşarlar çıkarılmalı. Anayasa delik deşik oldu. Sağduyu anayasasına ihtiyaç var." (CİHAN) 



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,788 µs