En Sıcak Konular

Gül'den Sarkisyan'a bir jest daha

15 Ekim 2009 15:10 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türkiye - Ermenistan milli maçı için Bursa'ya gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'a oda jestinde bulunduğu ortaya çıktı.

Otel yetkilileri tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için 250 bin TL'ye özel olarak yaptırılan odanın daha büyük olduğunu öğrenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, odanın konuk Cumhurbaşkanı Sarkisyan'a verilmesini istedi. Sigara kullanan Sarkisyan'ın ise, duyduğu saygı nedeniyle ne otelde ne de odasında sigara içmedi belirtildi.

Her iki cumhurbaşkanın maç öncesi ve sonrası konakladığı Almira Otel Genel Müdürü Ersin Yazıcı, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve Abdullah Gül'ün kaldığı odaların kapılarını açtı.

Cumhurbaşkanlarına ikram edilen yemekler hakkında bilgi de veren Yazıcı, ilginç detaylar anlattı.

Ersin Yazıcı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, otelin 3. katında 301 nolu odada kaldığını ifade etti.

Odanın içerisinde ayrı bir bölümde kurmayları ile görüşebileceği bir alan düzenlendiğini belirten Yazıcı, Abdullah Gül'ün, odadaki bütün elektronik eşyaların çıkartılmasını istediğini, televizyon dışında her şeyi çıkarttıklarını kaydetti.

Yazıcı, oda içerisinde bir de hamam bulunduğunu fakat Gül'ün, yoğun programı sebebiyle bu hamamı kullanmaya vakit bulamadığını belirtti.

"ABDULLAH GÜL, KENDİ ODASINI SARKİSYAN'A VERDİ"

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın ise 6. katta 601 nolu odada konakladığını vurgulayan Yazıcı, oda hakkında şu bilgileri verdi: "Burası en güzel odamız. Jakuzi ve içerisinde televizyonumuz da var. Ancak o da yoğun programı nedeniyle jakuziyi kullanmadı. Aslında burası Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kalacağı odaydı. Kendisini burada ağırlamak istiyorduk. Burası 3 ayrı odadan oluşuyor. Çok daha fazla özellikleri var. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı'mız bu odanın diğer odadan daha büyük olduğunu öğrenince, misafiri Sarkisyan'a bu odayı verdi. Kendisi 75 metrekarelik odaya geçti. Sayın Sarkisyan da 100 küsür metrekarelik bu odada konakladı."

"250 BİN LİRALIK ODA"

Bu odayı özellikle Abdullah Gül'ün geleciği kesinleşince kendisi için hazırladıklarını anlatan Yazıcı, şöyle devam etti: "Ancak kendisinin inceliği ile ilk kez bu odada Sayın Sarkisyan kaldı. Bu lüks odanın ilk misafiri Sayın Abdullah Gül'ün jesti ile Sarkisyan oldu. Metrekaresi daha büyük. Odayı her şeyi ile yeniledik. Yatak örtüleri ipektir. Sehpalar gümüş baraktan yapılmıştır. Kapılar ve dolapların üzerindeki desenler tamamen el işçiliği. Bütün malzemelerimiz yurt dışından geldi ve yetiştirildi. Aslında bu oda 20 gün sonra bitirilecekti. Ancak bize 3 gün önce haber verilince bu odayı bitirmek için elimizden geleni yaptık. Gerek güvenliği olsun, gerekse konforu ile çok farklı bir oda. Bu odanın toplam maliyeti yaklaşık 250 milyarı buldu."

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın odaya geldiğinde ilk önce kurmayları ile toplantı yaptığını dile getiren Yazıcı, oda içerisinden başka bir odaya açılan kapının ardında ise güvenlik görevlilerinin hazır bulunduğunu belirtti. Yazıcı, Sarkisyan'ın, odada ilk geldiğinde yaklaşık 45 dakika, maçtan sonra da 30 dakika istirahat ettiğini kaydetti. Yazıcı, daha sonra kokteyle inen Sarkisyan'ı Abdullah Gül'ün yolcu ettiğini, ardından da odasında 30 dakika dinlenen Abdullah Gül'ün Ankara'ya hareket ettiğini hatırlattı.

"SARKİSYAN OTELDE VE ODASINDA SİGARA İÇMEDİ"

Sarkisyan'a kullanmasına rağmen otelde ve odasında sigara içmediğini belirten Yazıcı, bunun da konuk Cumhurbaşkanı'nın inceliğini ortaya koyduğunu dile getirdi.

Sarkisyan'ın otel defterine "Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, 14.2009" yazarak imzaladığını belirten Yazıcı, defteri UEFA Başkanı Platini'nin de imzaladığını kaydetti.

"YEMEKTE PORTAKAL SUYU İÇTİLER"

Yazıcı, iki cumhurbaşkanına akşam yemeğinde ikram edilen yemekler hakkında da şu bilgileri verdi: "Yemekte ilk başta bir düğün çorbası yendi. Daha sonra 3 çeşit zeytinyağlı tabağı aldılar. Ardından hepsine belli porsiyonla da iskender kebabı sunduk. Daha sonra çikolatalı pasta ve meyva verildi. Bunun dışında Türk kahvesini salonda almadılar. Baş başa almak istediler. Aşağı toplantı salonuna inerek Türk kahvesini başbaşa içtiler. Yemekte alkollü içeceklerimiz de mevcuttu. İçenler de oldu ama Sarkisyan ile Abdullah Gül sıkılmış portakal suyu içti. Sarkisyan'ın kurmaylarından beyaz ve kırmızı şarap içen oldu."

"OTEL, 2,5 KİLOMETRE MESAFEDEKİ İNSANI VURAN SİLAHLARLA KORUNDU"

Otelin çok sıkı güvenlik önlemleri ile korunduğunu vurgulayan Yazıcı, otelin çatısında konuşlandırılan snaypırlar hakkında ise şu bilgileri verdi: "Otelimizin havuz katı bütün bölgeye hakimdir. Buraya snaypırlar yerleştirildi. Bunların 2,5 kilometreye kadar insanı kulağından vurabilen silahlarmış. Daha enteresanı, onları koruyan 2 ayrı polis daha vardı. Bunların ülkemizde olması bizi mutlu etti."

(CİHAN) 

 



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs