Tehdit var! | " /> Tehdit var! | "/>

En Sıcak Konular

Baro başkanı açıkladı: Tehdit var!

15 Ekim 2009 12:49 tsi
Baro başkanı açıkladı: Tehdit var! 
Diyarbakır Barosu Başkanı Emin Aktar, Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün de yargılandığı faili meçhuller davası tanıklarının tehdit edildiğini açıkladı.

Davanın son duruşmasında ifade veren tanık İsmet Uykur ve akrabalarının, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak'a bağlı korucularca tehdit edildiğini söyleyen Aktar, tedbir alınmazsa adalete ulaşmanın mümkün olamayacağını belirtti.

Aktar, Mazlum-Der, İnsan Haklar Derneği Diyarbakır şube temsilcileri ve bir grup avukatla Temizöz'ün yargılandığı davayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Karanlık bir dönemi aydınlatmak için açılan davada olumsuz gelişmelerin yaşandığını dile getiren Baro Başkanı Aktar, "Davada mağdur sıfatıyla bulunan kişilerinin önemli bir kısmı sanıkların da ikamet yeri olan Cizre ve çevresinde halen önemli bir nüfuza ve silahlı güce sahiptir. Davanın başlamasından sonra bazı sanık yakınlarının mağdurlar üzerinde baskı kurduğu, tehdit ettiği biliniyor. Son olarak 9 Ekim günü yapılan duruşmada dinlenen mağdur İsmet Uykur Cizre'ye döndükten sonra sanık Kamil Atak'ın yakınları ve ona bağlı korucular tarafından tehdit edilmiştir. Güvenlik kuvvetlerinin bu konuda gerekli önlemi almadıkları, bu durumun mağdurlardaki tedirginlik ve kaygıyı artırdığı görülmektedir." dedi.

Müştekilerden bazıların konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren, Aktar, "Bu kayıtsız tutumdan cesaret alacak saldırganların bundan sonra daha pervasız bir şekilde mağdur ve tanıklara yöneleceğinden derin bir kuşku duymaktayız. Mağdurların ifadeleri bu davada maddi gerçeğin ortaya çıkması konusunda önemlidir. Adil yargılamayı etkilemek suretiyle karanlık dönemin aydınlanmasını engellemeye yönelik davranış, eylem ve tutumlara karşı kamu makamlarını gerekli etkin önlemleri ivedi olarak almaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Gazetecilerin "Ne şekilde baskı görüyorlar?" sorusuna Aktar, "Yargılanan yakınlarının ceza almaları halinde tanıkların ve ailelerini ciddi bir tehlike bekliyor." yanıtını verdi.

Temiz davasından bir gün önce üst düzey bir askeri yetkilinin Başsavcılığı ziyaret etmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Aktar, "Ziyaretin yapıldığı gerçektir. Tabii ki askeri yetkili başsavcıyla görüşebilir. Ziyaretin davadan bir gün önce yapılması değil, bu ziyaretin yapılmış olduğunun kabul edilmemesi kaygı vericidir." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,135 µs