En Sıcak Konular

PKK listesini kim hazırladı?

0 0 0000 00:00 tsi
PKK listesini kim hazırladı? Fransa’da terör örgütü PKK yandaşlarına yönelik operasyonun başkent Paris dışındaki diğer kentlere de yayıldığı bildirildi. İşte operasyon hakkında bilinmeyenler...

Türkiye'nin ABD'ye verdiği 148 kişilik PKK'lı listesi doğrultusunda başlatılıldığı öne sürülen operasyonlarda, önemli isimlerin de gözaltına alınması bekleniyor.

Paris ve çevresinde 13 kişinin "kara para aklamak" ve "terör örgütüne mali kaynak sağlamak" suçundan gözaltına alınmasından sonra, ülkenin güneybatısındaki Touoluse kentinde yaklaşık 10, kuzeybatıdaki Vannes kentinde de en az iki kişinin son üç gün içinde yine gözaltına alındığı öğrenildi. Paris’teki operasyonlar çerçevesinde, terör örgütünün başkentteki merkezi olan bir "kültür merkezine" de baskın düzenlenmiş ve bazı belgelerle bilgisayarlara el konulmuştu. Bu merkeze düzenlenen baskının, terör örgütüne maddi destek sağlayan ve örgütün Avrupa’daki üst düzey sorumluları olduğu tahmin edilen kişilere karşı Paris’in çeşitli banliyölerinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde yapıldığı tahmin ediliyor.
Gözaltına alınanlara, teröre mali kaynak sağlamak dışında, "organize suç" ve "kara para aklama" suçlamaları yöneltiliyor. Fransız basını, gözaltına alınanların uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor olabileceği olasılığının da ciddi bir biçimde araştırıldığını belirtiyor. Paris’teki operasyon, geçen yıl iki PKK’lı teröristin döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin avroyu dolarla çevirmek isterken gözaltına alınması sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti. Fransa’da terör örgütü PKK’nın faaliyetleri 1993 yılında yasaklanmıştı.
     
Önemli isimler gözaltına alınacak

Türkiye'nin ABD'ye verdiği 148 kişilik PKK'lı listesi doğrultusunda başlatılıldığı öne sürülen operasyonlarda, önemli isimlerin de gözaltına alınması bekleniyor. Diğer AB ülkeleri ile Kuzey Irak'ta da sürdürülecek operasyonlarda PKK'nın önde gelen isimlerinden Murat Karayılan ile Cemal Bayık'ın da yakalanması hedefleniyor.Bu arada Ankara'nın, gözaltında sorguları devam eden 15 Türk vatandaşının iadesi için Interpol aracılığı ile girişimlerinin devam ettiği kaydediliyor. Emniyet kaynakları operasyondaki asıl hedefin PKK'nın mali kaynaklarını ortaya çıkarmak olduğunu belirtiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan da, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Gözaltına alınan şahısların terör örgütüne maddi destek sağladıkları yönünde de bilgiler bulunmaktadır. İnterpol daire başkanlığımız aracılığıyla da operasyonlarla ilgili söz konusu ülkelerden bilgi istenmiştir. Bunlar bizce son derece olumlu gelişmelerdir. Teröre karşı işbirliğinin artarak sürdürülmesini ve bu operasyonların örgütün faaliyette bulunduğu diğer ülkelerce de yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Bu arada, Belçika ve Fransa'da terör örgütüne yapılan operasyonlarda 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Belçika'daki operasyonlarda, örgüt üyesi olduğu gerekçisiyle gözaltına alınan Canan Kurtyılmaz ile birlikte bulunan Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın siyasi sığınmacı statüsünde olduklarından haklarında işlem yapılamadığı belirtildi.

milliyet



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs