En Sıcak Konular

Fatih Terim'den ilginç açıklamalar

15 Ekim 2009 09:27 tsi
Fatih Terim'den ilginç açıklamalar Maç sonrası basın toplantısında eleştirilere açık yüreklilikle cevap verdi.

"Fatih Terim olmak hiç kolay değil. Bin kez gelsem bin kez Fatih Terim olurdum.. Fatih Terim'in hatalarını yeniden yapardım. Ben ülkemde yapılmayanları yapıyorum"

''Ben herkese sevimli gelmeyebilirim. Böyle bir çabam da olmadı. Zaten muhalefet olmazsa doktora görünmek lazım."

''Fatih Terim'in egosu var yakıştırmalarını kabul ediyor musunuz?'' sorusuna Terim "Acaba sizin sorunuzda haset, çekememezlik, yukarıdan aşağıya çekme olabilir mi? Ben de bunu size soruyorum." diye cevap verdi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın başında ve sonunda TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl'ın yanlarında olduğunu söyledi.

Terim, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''2010 Dünya Şampiyonası'na gidemedik, ortada başarısızlık var ve ekip olarak faturayı ödüyorsunuz. Dünya üçüncüsü olunduğunda bu başarıyı teknik heyet kadar federasyon başkanı ve yöneticiler sahiplenmişti. Başarısızlıkta TFF yönetiminin payı var mı'' sorusunu, pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısını anımsatarak yanıtsız bıraktı.

İlk kez ekibiyle birlikte basın toplantısı düzenlediğinin hatırlatılması üzerine Terim, diğer toplantılara ekibini temsilen çıktığını, ancak Ermenistan maçının veda niteliği taşıdığı için bu toplantıyı ekip olarak yapmayı uygun gördüklerini belirtti.

Terim, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin telefonla aradığını söylediniz. TFF yetkilileriyle görüşmeniz oldu mu?'' sorusuna, ''Ben bu nazik jesti yapan başbakanımızın ve Devlet Bahçeli'nin bu davranışlarını saygıyla karşıladığımı ifade ettim. Güzel şeyler söylediler. Onun dışında maç öncesi ve sonrası Mahmut Özgener ve Levent Kızıl yanımızdaydı. Arkadaşlar, bir dargınlık, kırgınlık yok. Yanımızdaydılar, hep beraberdik. Bir sorun yok. Biz böyle güzel ayrılmaları da öğrenmeliyiz'' yanıtını verdi.

"PAZARTESİ HER ŞEYİ ANLATACAĞIM"

Bir Anadolu takımının başına geçmeyi düşünüp düşünmediği yönündeki bir soru üzerine Terim, antrenörlük yaşamına Anadolu takımında başladığını, Ankaragücü ve Göztepe takımlarında çalıştığını hatırlatarak, ''İki camiada da çok sevildim. Ben de onları çok seviyorum. Açıkçası dışarı gitmek istiyorum. Bir takım şeyleri gözden geçireceğim. Pazartesi her şeyi anlatacağım'' dedi.

MESLEK HAYATIMI NOKTALAMADIM

Terim, bir basın mensubunun, ''Meslek hayatınızı tarihi bir maçla noktaladınız. Bu sizde bir heyecan yaşattı mı?'' sorusu üzerine şöyle konuştu:

''Sanıyorum siz siyaset muhabirisiniz. Ben meslek hayatımı noktalamadım. İnşallah daha çok var. Tabii bu maç kolay olmadı. Buradaki ve Ermenistan'daki maç enteresandı. Futbol adamı olarak bir takım süreçlere katkıda bulunmak isterim. O yüzden dikkatli davranıyoruz, özen gösteriyoruz ve açıkçası bu tür maçlarda bir şey çıksın istemiyoruz. Diğer maçları nasıl kazanmak istiyorsak, bugün de aynı şekilde kazanmak istedik. Dün maç berabere bitecek sözleri vardı. Biz de 'sahada kimseyi tanımayız, yenmek için uğraşırız' demiştik.''

Stattaki genel havanın, tribünlerden sahaya yansıyan enerjinin sorulması üzerine Terim, Bursa seyircisinin her zaman olduğu gibi takımı çok iyi desteklediğini, küfürsüz bir şekilde 90 dakika boyunca tezahürat yaptığını vurguladı.

Terim, ''Dünkü basın toplantısında keyifliydiniz, bugün ise buruk. Nedeni nedir?'' sorusuna, ''Zaman zaman insan olduğumu hatırlıyorum. Benim de inen çıkan duygularım olması doğal. Oyuncularımla ve diğer çalışan arkadaşlarımla vedalaşmadan kaynaklanan duygusallaşma olabilir. Onun dışında bir şeyim yok Allah'a şükür. Ama duygu yüklü bir insan olduğumu söyleyebilirim. Dediğim gibi sevdiklerinden ayrılmak kolay olmuyor. Ama hayatın gerçeğini de kabul ediyoruz'' yanıtını verdi.

ÜÇÜNTÜ TERİM DÖNEMİ OLUR MU?

Bir gazetecinin, 'İkinci Fatih Terim dönemi sona erdi. Üçüncü bir Fatih Terim dönemi olabilir mi?'' sorusu üzerine ise teknik direktör Terim, şunları söyledi:

''Şimdi, açıkçası zaten bir yerlere gittim, imzalamak üzereyim okuduklarıma göre. Ben bir yerde çalışırken, başka bir yere imza atmam. Bunun iyi bilinmesini istiyorum. Ben bir yerde konuşursam, açıklanması gerekeni söylerim. Üçüncü dönem olur mu; ülkemizden aldıklarımıza borçlu kalan bir insan olarak vermek isteriz. İleride olur mu, olabilir. Her zaman Türk futbolumuzun ve ülkemizin hizmetindeyiz.''

EGO SORUSUNA NE DEDİ?

Terim, ''Fatih Terim'in egosu var yakıştırmalarını kabul ediyor musunuz?'' sorusu üzerine ise şunları söyledi:

''Ben herkese sevimli gelmeyebilirim. Böyle bir çabam da olmadı. Zaten muhalefet olmazsa doktora görünmek lazım. Ama bence bunun egoyla ilgisi yok. Duruş, güven veya doğruları söylemenin karşılığındaki bazı kişilerin söylemleri. Açıkçası ben öyle değilim. Ben öyle değilim demek istemiyorum. Çünkü klasik şeyler kullanmıyorum. Konuşmamda da farklı şeyler söylüyorum. Başladığımdan bu güne dek farklı şeyler uyguluyorum. Acaba sizin sorunuzda haset, çekememezlik, yukarıdan aşağıya çekme olabilir mi? Ben de bunu size soruyorum. Ayrıca yaptığım ve yapamadıklarımı söylüyorum. Her şeye insan gibi yaklaşıyorum.''

''Dünkü basın toplantısında, 'Galatasaray'ı bıraktıktan sonra Türkiye'de başka kulüp çalıştırmam' dediğinizi anımsatıp, 'Acaba doğru mu yaptım' gibi bir pişmanlık ifadeniz vardı. Şimdi Milli Takım'ı bırakıyorsunuz, ileride bir pişmanlığınız olur mu?'' sorusu üzerine ise Terim, ''Biz bu ayrılığımızdan pişmanlık yaşayacağımızı sanmıyoruz. Bir karar verdiysek dönüp pişmanlık yaşamayız. Her ne kadar 'dışarı gitmek istiyorum' desem de burada bir şeyler yapmak istiyorum. Aynı görev veya başka bir görevde'' yanıtını verdi.

Terim, ''Fatih Terim olmanın zararını gördünüz mü?'' sorusu üzerine ise şöyle devam etti:

''Fatih Terim olmaktan gurur duyuyorum. Fatih Terim olmak hiç kolay değil. Bin kez gelsem bin kez Fatih Terim olurdum. Fatih Terim'in hatalarını yeniden yapardım. Ben ülkemde yapılmayanları yapıyorum. Hatam varsa ben insanım, olmaya da devam edecek. Çünkü eylem yapıyorum. Taşın altına elimi sokuyorum. Ben 'ay karanlıkta parlar' diyorum. Başka bir şey demiyorum''

Bir gazetecinin, ''Sepp Piontek, bana verdiği özel röportajda, 'bu takımı Fatih Terim başarıya götürür' demişti. Siz de birini gösterebilecek misiniz?'' şeklindeki sorusunu Terim, şöyle yanıtladı:

''Ben bu sorulara açık yüreklilikle tercihimi söylemiştim. Gönlüm Türk antrenörden yana. Şimdi de bunu vurguluyorum. Ama Türk Milli Takımı'nın başına kim gelirse gelsin, herkes yanında olmalı. Başta ben ve ekibim olmak üzere.''

Terim, UEFA Başkanı Platini ve ikinci başkan Şenez Erzik'in maç sonrası soyunma odasına kadar geldiğini, Platini'nin kendisine, ''Buraya senin vedan için geldim'' dediğini belirterek, ''Sayın Platini ve Şener Erzik'e nazik davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

 



Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,076 µs