ilginç soru | " /> ilginç soru | "/>

En Sıcak Konular

Sarkisyan'dan Gül'e ilginç soru

15 Ekim 2009 08:51 tsi
Sarkisyan'dan Gül'e ilginç soru 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan onuruna iki ülke milli takımları arasında oynanan maçın ardından verdiği resepsiyonda iki cumhurbaşkanından önemli açıklamalar geldi.

Enerjinin kaynağını sordu!

Ermenistan maçının ardından verilen resepsiyonda Sarkisyan, Gül'e maçta büyük bir coşkuyla tezahürat yapan seyircinin enerjisinin kaynağını sordu..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan onuruna iki ülke milli takımları arasında oynanan maçın ardından verdiği resepsiyonda iki cumhurbaşkanından önemli açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Gül'e 'Seyircinin enerjisi nereden geliyor' diye soran Ermenistan Cumhurbaşkanı, gazetecilerin 'Karabağ sorunuyla ilgili adım atılacak mı? şeklindeki sorusuna, 'Bizim için daha önemli sorunlar var." cevabını verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, buzdağlarının bir günde erimesinin mümkün olmadığını, üfleye efleye buz dağlarını eritmeye çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, A Milli Takım'ın 2-0 kazandığı maçın ardından geniş güvenlik önlemleri altında Atatürk Stadı'ndan ayrıldı. İki cumhurbaşkanı, Almira Otel'de yeniden bir araya geldi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Abdullah Gül'ün burada onuruna verdiği resepsiyonda yaklaşık 30 dakika kaldı. Bu sırada gazetecilerle sohbet eden iki cumhurbaşkanı, gelinen süreci değerlendirdi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, bir gazetecinin, 'Türkiye'ye gelme konusunda baskılarla karşılaştınız mı?' şeklindeki sorusuna, "Bütün görüşleri alırız ama biz işimizi yaparız" cevabını verdi. Sarkisyan, Karabağ sorunu ile ilgili ne tür adımların atılacağını soran bir gazeteciye ise, "Bizim için daha önemli sorunlar var." dedi. Gatecinin, 'Mesela?' diye sorması üzerine Sarkisyan, "Mesela Türkiye-Ermenistan ilişkileri" diye konuştu. Çok önemli işler yaptıklarını ve bunların da görüldüğünü vurgulayan Sarkisyan, şöyle devam etti: "Diasporaya anlatmaya başladığımda çok büyük zorluklar yaşadım. Ama ben onlara ne yapacağımı sormaya gitmedim. Onlara ne yapacağımı anlattım sadece."

Bir gazeticinin "Nobel'e aday gösterileceğiniz söyleniyor; bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna ise Sarkisyan, "Önemli olan Nobel'e adaylık değil, bölgenin istikrarıdır." dedi.

SARKİSYAN: "TARAFTARLARIN ENERJİSİ NEREDEN GELİYOR"

Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Abdulla Gül'e 'Maçta büyük bir coşkuyla tezahürat yapan seyircinin enerjisinin nereden geldiğini' sordu. Abdullah Gül ise, Türkiye'nin en önemli taraftar guruplarından Teksas grubunu anlatarak, Bursaspor taraftarlarına övgülerde bulundu. Gelinen süreç ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gül, "Buzdağı bir günde nasıl erir? Yavaş yavaş eritiyoruz. Üfleye üfleye eritiyoruz." şeklinde konuştu.

Resepsiyon sırasında Ara Koçunyan, her iki cumhurbaşkanına Genel Yayın Yönetmeni olduğu Şamanak Gazetesi'ni hediye etti. Ermenice yayımlanan gazetede ''Zirve Buluşması Zürih'teki İmzalar Bursa'da Devam Buluyor'' başlığı yer alıyordu..

Resepsiyonun ardından ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuk cumhurbaşkanını ülkesine gitmek üzere Yenişehir Havaalanı'na uğurladı. Sarkisyan'dan bir süre sonra da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül otelden ayrılarak havaalanına hareket etti. Sarkisyan, ülkesine dönerken, Abdullah Gül de, Ankara'ya gitmek üzere Yenişehir'den ayrıldı.

bugün



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,858 µs