En Sıcak Konular

4 şehit askerin davası yarına ertelendi

14 Ekim 2009 19:56 tsi
Elazığ'da pimi çekilmiş el bombasının patlamasıyla ilgili görülen dava sanık tarafının talebi üzerine yeni tanıkların dinlenmesi ve bilirkişi temsilcilerinin dinlenmesi amacıyla yarına kaldı.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bir askerin eline pimi çekilmiş el bombası vererek patlamasına neden olduğu öne sürülen Piyade Teğmen Mehmet Tümer'in yargılandığı davanın öğleden sonraki duruşmasında tanıkların dinlenmesine devam edildi.

Mahkeme heyeti, askerler Emrah Okşak, Emrah Göz ve Veysel Uzun'u dinledikten sonra 5 dakika ara verdi. Devam eden duruşmada mahkeme, askerler Nuri Oflaz, İbrahim Öztürk'ün nöbet arkadaşı Ahmet Şensoy ve Recep Koyuncu'yu dinledi.

Veysel Uzun, sorular üzerine Öztürk'ün daha önce de bir mağara aramasında lav silahını unuttuğunu, Öztürk'ün Teğmen Tümer'e bu durumu söylemesi sonucu geri dönerek Öztürk'ün silahı alıp geri geldiğini söyledi.

Tanık Nuri Oflaz da Teğmen Tümer'in hatırlatması üzerine Öztürk'ün daha önce koordinasyon içeren tüfekli hareketlerden 12'sini yaparken kendisinin 8 tekrar söylemesine karşılık ''İç hizmette 4'ten fazla tekrar yok'' dediğini kaydetti. Oflaz, devamında ise hareketlerde bir sorun yaşandığını hatırlamadığını söyledi.

Teğmen Tümer ise eğitim sırasında yaşanan bu olaydan haberi olması üzerine iç hizmette böyle bir şey olmadığını belirterek, ''Time 20 tekrarlı hareket'' yaptırdığını kaydetti.

Tanıklardan Öztürk'ün nöbet arkadaşı Şensoy, Öztürk mevziye geldiği sırada kendisini uyandırarak elinde el bombası olduğunu söylediğini, kendisin ise şaka yaptığını sanarak şakayla ''At o zaman'' dediğini söyledi.

Şensoy, Öztürk'ün babası Hacı Öztürk'ün ''Kaç saat nöbet tuttuklarını'' sorması üzerine ''Mevziye girdikten sonra devamlı nöbet tuttuklarını, kendisi ile Öztürk'ün arkadaşları izne gittiği için iki kişi kalmaları nedeniyle zorlandıklarını, sanık Tümer'e bu durumu söylediklerinde bu görevden sonra yanlarına bir kişinin verileceğini söylediğini kaydetti.

Şensoy, sanık avukatı Behiç Cantürk'ün olay sırasında kendisi de dahil olmak üzere Öztürk ile birlikte uyuyup uyumadığına ilişkin soruya ise ''Benim de uyanık kalmam gerekiyordu. Ama uykuya daldım. Öztürk daha önce de uyumuştu. Bir kere bu yönde nöbet cezası aldı'' dedi.

Sanık Teğmen Tümer'in her görev dönüşünde inisiyatifini aşarak öğleden sonra 15.00-17.00 saatleri arasında timi dinlendirdiğinin sorulması isteği üzerine Şensoy, ''Evet dinleniyorduk. Sabah 6 ve öğlen kalkıyorduk. Aralarda istirahat ediyorduk'' dedi.

Daha sonra dinlenen tanık Recep Koyuncu da Teğmen Tümer'in Öztürk'ün mevzisine el bombası ile girdiğini, burada bombanın pimini çekip verdiğini gördüğünü, Öztürk, ''Patlar komutanım'' demesine karşılık Teğmen Tümer'in gülerek ''Mandalı bırakırsan ölürsün, bırakmazsan yaşarsın'' dediğini söyledi.

Tümer'in ayrılmasından sonra Öztürk'ün havan mevzisine gittiğini, Veysel Uzun ile konuştuğunu daha sonra Teğmen Tümer'in mevzisine gittiğini gördüğünü belirten Koyuncu, Tümer'in Öztürk'e pimi getirip takacağını söylediğini duyduğunu kaydetti.

Öztürk'ün daha sonra RPG 7 mevzisine gittiğini, ardından arkadaşı Ahmet Şensoy'un yattığı yere gittiğini gördüğünü anlatan Koyuncu, şunları söyledi:

''Öztürk daha sonra Teğmen Tümer'in mevzisine geldi. '25 yaşına geldim. 75 gün askerliğim kaldı. Beni öldüreceksiniz' dedi. Teğmen Tümer de 'Mevziye git geleceğim' dedi. Öztürk mevzisine döndü sigara içti, daha sonra hücum elemanları mevzisine gitti. Ardından patlama oldu.''

Mahkeme mevcut tanıkların dinlenmesinin ardından sanık tarafının talebi üzerine yeni tanıkların dinlenmesi ve bilirkişi temsilcilerinin dinlenmesi amacıyla duruşmayı yarına erteledi.

aa



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,581 µs